Mainos

Aarnio-syyttäjät vyöryttivät krp:n poliiseja todistajiksi

Keskiviikkona Aarnio-salissa kuultiin pelkästään keskusrikospoliisin tutkijoita, kaikkiaan viittä. Päivän pääaiheeksi nousivat United Brotherhood -jengin ex-johtohahmon kuulustelujen tapahtumat.

Entisen UB-pomon kuulustelukertomukset ovat osa syyttäjien keskeisintä näyttöä puhelintietojen, epäselvän varallisuuden, rahakätkön ja Malmin naisen kuulustelukertomusten ohella. 

Jutussa törkeistä huumerikoksista syytetty Keijo Vilhunen otettiin kiinni Hollannissa vuodenvaihteessa 2013-2014 ja tuotiin Suomeen. 

Krp:n tutkija Jari Veijalainen kuvasi katkeruuden kasvaneen kevään mittaan Vilhusessa. Veijalaisen mukaan Vilhunen oli harmistunut saadessaan tietää Trevoc-jutun yksityiskohtia. Vilhunen koki Jari Aarnion huijanneen rahaa häneltä ja hänen siskoltaan.

Vilhunen oli puhunut aluksi tutkijoiden kanssa kuulustelujen ulkopuolella, muun muassa puhtaasta autosta, 5000 euron palkkiosta ja Turun UB-kerholle piilotetusta aseesta.

Veijalainen kertoi, että näitä tietoja oli sitten keväällä tarkastettu.

Kesällä 2014 nämä sitten kirjattiin kuulusteluun, kun asioista mainittiin myös Vilhusen loppulausunnossa.

Vilhunen ja kertomukset

Esitutkinnassa kesällä 2014 Keijo Vilhunen kertoi tapahtumista...

20.5.2015: Esitutkinta: Jengipomon kertomus: Aarnio houkutteli ratapihalle ja pyysi palvelusta

... mutta oikeussalissa Vilhunen pyörsi puheensa

10.11.2015: UB-pomo kuulusteluistaan: ”Vuorosanat sovittiin etukäteen krp:n tutkijan kanssa”

Oikeussalissa Vilhunen sitten kiisti kaiken ja väitti krp:n tutkijoiden painostaneen häntä ja luvanneen tutkintavankeudesta vapauttamisesta kunhan hän kertoisi Aarniosta haitallisia asioita. Vilhunen kiistää huumesyytteet.

Nyt krp:n tutkijat sitten kertoivat salissa oman käsityksensä tästä. He kiistivät luvanneensa Vilhuselle poispääsyä tutkintavankeudesta tai että sisko jätettäisiin pois jutusta.

- Kuulusteluja ei tehdä kaupankäynnillä, Veijalainen sanoi.

Salissa kuultiin jopa yhtä krp:n tutkijaa siitä, että kertoiko Veijalainen oikein niistä tarkistuksista, jotka hän väitti Vilhusen kertoman nojalla tehneensä keväällä 2014.

Lue myös:

"Aarnion puolustus: Veiko on väärä Veiko" ja katso videokommentti oikeudenkäynnistä tästä linkistä.

Salissa kuultiin myös tutkinnanjohtaja Esa Grönlundia, joka puolestaan kertoi luottavansa tutkintaan. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi tenttasi häntä lukuisista yksityiskohdista.

Oikeudenkäynti jatkuu ensi maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.