Mainos

Aarnio-salissa riideltiin "Saaran" uskottavuudesta

Jari Aarnion työaikaseksi- ja prostituutiosyytteiden käsittely saatiin tiistaina päätökseen haaran loppulausuntojen myötä. Salissa riideltiin "Saara"-nimellä tunnetun prostituoidun kertomuksen uskottavuudesta.

Saaran kertomuksen mukaan hän harrasti seksiä Aarnion kanssa tämän ollessa töissä. Aarnio kehotti Saaran mukaan myös häntä prostituutioon. Aarnio on tällaiset väitteet kiistänyt.

Syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta perustuvatkin Saaran kertomuksiin.

Syyttäjä Mikko Männikkö totesi loppulausunnossaan, että Saara on ollut uskottava, vaikka puolustus hyökkäsi vahvasti sen kimppuun.

- Omasta mielestäni Saara selvisi prässistä. Hän on ollut johdonmukainen ja uskottava. Hän antoi selityksen siihen miksi kertonut asioista.

Männikkö korosti sitä, että Saara kykenee tekemään eron siihen mitä tietää ja mikä on kuvitelmaa.

Männikkö totesi kuitenkin, että alkoholin vaikutuksen alaisena Saaran ei kannattaisi viestitellä.

Syyttäjän mukaan Aarnion kertomus sen sijaan ei ollut uskottava. Erityisesti hän nosti esiin sen, että Aarnio ei tiennyt vuonna 2002 kuolleen liikemiehen ulkonäköä.

- Aarnio vaikutti tuskaiselta. Joku merkitys on sillä, että Aarnio kieltäytyi vastaamasta.

Saaran asianajaja Kaarle Gummerus huomautti, että Aarnio ei osannut kertoa, että liikemiehellä oli parta. Ei myöskään sitä, ettei liikemies käyttänyt koskaan solmiota tai että hänelle oli tehty iso laihdutusleikkaus.

Gummerus totesi, ettei hän usko Aarnion tunteneen liikemiestä, joka oli Saaran ystävä.

Puolustus: Saara ei uskottava

- Saaran kertomus ei kerta kaikkiaan voi pitää paikkansa, Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi puolestaan lausui.

Asianajaja kävi loppulausunnossa läpi useita hänen mielestään epäloogisia ja epäuskottavia palasia.

Leppiniemi muistutti, että Saara on tehnyt poliisille vääriä ilmoituksia raiskauksista ja kertonut sekavasti omaan asuntoonsa muka asennetuista salakuvauslaitteista.

Puolustus ihmetteli edelleen sitä, että koko Aarnio-tutkinta olisi muka alkanut Saaran kertomuksista. Leppiniemen mukaan se ei pidä paikkaansa, koska naista pidettiin epäuskottavana.

- Aarnio on liikemiehestä kertonut minkä on kertonut, Leppiniemi totesi.

- Jos Aarnio olisi kertonut, että liikemies poltti pikkusikareita, niin Saara olisi sanonut, että ne olivat paksuja sikareita tai punaista norttia. Ei me voida tällaiseen leikkiin lähteä.

Leppiniemi kiisti seksiväitteet ja viittasi salissa kuultuun todistajaan, Saaran siskon mieheen. Tämän mukaan Aarnio ja Saara eivät seksiä harjoittaneet.

Leppiniemi huomautti myös, että Saaran asunnon nojatuolista löytyneestä siittiöstä ei saatu dna:ta, joten nojatuolin dna-tahra ei linkkaa Aarniota seksiin.

- Seksinharjoittamisesta ei ole näyttöä. Se pitää toteennäyttämättömänä hylätä.

Aarnio kiisti myös myötävaikuttamisen prostituutioon, naisen rahan kavaltamisen, naisen vinkkaaman ekstaasijutun tutkimatta jättämisen sekä huumepoliisin auton käyttämisen omiin ajoihinsa.

Jutussa on käsittelemättä vielä kaksi syytekirjelmää, jotka liittyvät tietovuotoihin. Juttua on puitu salissa nyt 124 päivää. Jäljellä on vielä kolme sekä yksi varapäivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.