Aarnio kiistää hovissa syytteet törkeistä huumerikoksista: Huumepoliisi tutki liivijengiläisten osuutta huumekauppaan

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio sanoo joutuneensa itse syytteeseen huumerikoksista, joista Helsingin huumepoliisi epäili United Brotherhoodiin kuuluneita miehiä. Aarnion huume- ja virkarikosjutun hovi-istunnossa syyttäjä tenttasi Aarniota tiistaina muun muassa siitä, pitääkö tämän kertomus huumepoliisin tutkintatoimista paikkaansa.

Syyttäjän version mukaan Aarnio itse on masinoinut satojen kilojen huumelähetykset Suomeen. Aarnion mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Ennen kuin Aarniota epäiltiin nyt käsitellyistä huumerikoksista, hänen johtamansa poliisi selvitti Aarnion mukaan United Brotherhood -liivijengin Rogues Gallery -siiven osuutta huumekauppaan. United Brotherhood on yhdistynyt yhdeksi liivijengiksi M.O.R.E.-, Natural Born Killers-, ja Rogues Gallery -jengeistä.

Jutussa on syytteessä myös United Brotherhoodin ex-johtaja Keijo Vilhunen, joka tuomittiin käräjillä Aarnion rikoskumppanina. M.O.R.E.:sta tulleella Vilhusella ei Aarnion mukaan ole ollut minkäänlaista käskyvaltaa UB:n Rogues Gallery -siipeen, jota poliisi Aarnion mukaan tutki.

Aarnio ja Vilhunen kiistävät rikokset ja vaativat tuomioiden purkamista hovioikeudessa. Vilhusta kuullaan hovioikeudessa perjantaina.

Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion vuodenvaihteessa törkeistä huume- ja virkarikoksista kymmenen vuoden vankeuteen. Hänellä on myös lainvoimainen kolmen vuoden tuomio niin sanotusta Trevoc-haarasta.

Tuomion mukaan hänellä oli kaksoisrooli Trevoc-seurantalaiteyhtiössä ja sen laitteita ostaneessa poliisissa. Oikeus piti omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli Vilhunen.

Syyttäjä: Sanokaa yksi asia, mitä olette tehnyt

Aarnio oli syyttäjän kyselyvuorolla huomattavasti viime perjantaita lyhytsanaisempi ja viittasi toistuvasti viime viikon kertomukseensa. Istunnon tunnelma oli kireä.

Syyttäjän kyselysession loppupuolella syyttäjä Mikko Männikkö tarttui siihen, että hänen mielestään Aarnio on puhunut huumepoliisin tutkintatoimista passiivissa avaamatta tarkemmin omaa rooliaan.

Kun asiaan ei Männikön mielestä ilmeisesti tullut tarpeeksi selvyyttä, hän pyysi Aarniota nimeämään yhdenkin asian, minkä tämä oli tehnyt United Brotherhood -jengiläisten saamiseksi satimeen.

– Minä en ollut yksinään kenenkään perässä, vaan Helsingin huumepoliisi oli, Aarnio perusteli. 

Lue myös:

    Uusimmat