Äärimmäisen harvinainen kokoelma huutokaupataan: Sankarilentäjän ja Mannerheim-ristin ritarin kunnia- ja sotilasmerkit tulivat myyntiin

Suomessa huutokaupataan erittäin merkittävä ja harvinainen kokonaisuus, jossa on kenraalimajuri Gustaf Erik Magnussonille kuuluneet kunnia- ja sotilasmerkit. Tapauksesta tiedottaa Suomen Numismaattinen Yhdistys.

Gustaf Erik Magnusson (1902-1993) oli suomalainen kenraalimajuri ja Mannerheim-ristin ritari. Hän toimi toisessa maailmansodassa Lentolaivue 24:n ja Lentorykmentti 3:n komentajana, lensi 158 sotalentoa ja ampui alas useita vihollisen lentokoneita. 

Huutokaupattavassa kohteessa on Vapaudenristin 2. luokan Mannerheimristi no. 129, jossa on mukana alkuperäinen rasia ja myöntökirja. Mukana on myös Vapaudenristin 1. luokan risti 1941 miekkojen kera sisältäen alkuperäisen rasian ja myöntökirjan. Kohteeseen kuuluu myös kymmenen kunniamerkin ripa myöntökirjoineen sekä useita muita Magnussonille kuuluneita kunnia- ja sotilasmerkkejä. 

Numismaattisen Yhdistyksen mukaan kyseessä on täysin ainutlaatuinen ja äärimmäisen harvinainen kokonaisuus. Kokoelman lähtöhinta on 50 000 euroa. Lisäksi erikseen huutokaupataan Magnussonille kuuluneet univormut ja varusesineet.

Lue myös:

    Uusimmat