Mainos

Äänestys alkanut Afganistanissa

Afganistanilaiset äänestävät tänään presidentinvaaleissa ja alueneuvostojen vaaleissa.

Väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin kymmenen ihmistä: kolme yhdysvaltalaista sotilasta ja seitsemän siviiliä, joista neljä oli lapsia. Uutistoimistojen mukaan iskujen takana oli Taleban-liike, joka on tehnyt hyökkäyksiä useissa kaupungeissa. Maan pääkaupungissa Kabulissa poliisit tulittivat kolmea itsemurhapommittajaa, jotka valtasivat rakennuksen kaupungin itäosassa.

Presidentti Hamid Karzai on kehottanut kansalaisia uhmaamaan Taleban-kapinallisten uhkauksia ja lähtemään vaaliuurnille. Kapinallisliike on ilmoittanut hyökkäävänsä kaikkien vaalipäivänä liikkeellä olevien ihmisten kimppuun.

- Toivon, että miljoonat maanmieheni äänestävät maan vakauden, rauhan ja edistyksen puolesta, Karzai totesi eilen.

Mielipidekyselyjen valossa Karzai näyttäisi voittavan vaalit, mutta ei vielä ensimmäisellä kierroksella. Tuorein kysely on tosin tehty yli kuukausi sitten. Karzain vahvin vastustaja on entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah.

Maan pääkaupungissa Kabulissa tunnelma on ollut kireä. Kaduilla partioi poliiseja, Afganistanin armeijan joukkoja sekä kansainvälisiä joukkoja. Taleban-liike on tiedottanut soluttaneensa 20 itsemurhapommittajaa kaupunkiin. Liike aikoo myös sulkea kaikki maan tiet.

Afganistan on kiristänyt vaalien alla otettaan viestimistä ja kieltänyt niitä raportoimasta kapinallisten iskuista vaalien aikana.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

(19.08.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.