Aamuposti: Yli-Saunamäki otettiin kiinni eilen

Tapani Yli-Saunamäki otettiin kiinni eilen iltapäivällä Hämeenlinnassa, kertoo Aamuposti. Sen sijaan Arto Merisalo kertoi tunti sitten Facebookissa olevansa yhä vapaalla jalalla.

Tapani Yli-Saunamäki sekä Arto ja Aija Merisalo jättivät eilen Helsingin hovioikeudelle vangitsemista koskevan kantelun, jossa he vaativat tuomioidensa täytäntöönpanon kumoamista.

Helsingin käräjäoikeus määräsi eilen kovien talousrikostuomioiden yhteydessä Yli-Saunamäen ja Merisalot heti vangittavaksi ja vietäväksi Vantaan vankilaan. Oikeus ei lähde itse etsimään vankilaan määrättyä, vaan se pyytää poliisilta virka-apua.

Kantelu ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti toimeenpanon keskeyttämistä. Vangitsemismääräys on voimassa niin kauan kunnes hovioikeus ottaa kantaa vaatimukseen.

– Olemme pyytäneet syyttäjältä vastausta. Asia käsitellään pikaisesti, ohjeistuksen mukaan täytäntöönpanokielto tulee käsitellä viiden arkipäivän aikana, toteaa hovioikeudenneuvos Seppo Ovaskainen.

Tapani Yli-Saunamäki sai kolmen ja puolen vuoden vankilatuomion Nova-yhtiöiden taloussotkuista. Arto Merisalo tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankilaan.

Koko Nova-jutun puinti jatkuu hovioikeudessa, koska monet aikovat valittaa siitä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat