Mainos

Aamulehti: Suomalainen vasaramurhaaja vankilassa 24 vuotta Kanadassa – ei kadu tekoa

Kanadansuomalainen 76-vuotias vasaramurhaaja ei pääse vapaaksi. Runo Cairenius on istunut vankilassa jo 24 vuotta, kirjoittaa Aamulehti.

Kanadan ehdonalaislautakunta on hylännyt nyt jo toisen kerran miehen ehdonalaisanomuksen.

Cairenius ei ole katunut tekoaan eikä ole osannut kertoa sille syytä, selviää lehden tilaamista lautakunnan päätöksistä.

Kylmä veriteko vuonna 1992

Cairenius työskenteli aikanaan Suomessa Tuusulan kaupunginarkkitehtina, mutta muutti Kanadaan jo 70-luvun alussa. Erottuaan suomalaisnaisesta hän alkoi piinata tätä leikkaamalla muun muassa naisen talon kannatinpalkit poikki Bramptonissa.

Mies kirjoitti kirjan, jossa solvasi naista. Hän lähetti kirjan yli 50 henkilölle, mutta kirjasta puuttui kaksi viimeistä lukua. Viimeisissä luvuissa mies kuvasi tarkalleen ennalta tulevan murhatekonsa.

Hän murhasi entisen naisystävänsä tämän kotipihassa vasaralla naapurien nähden. Surman jälkeen hän istui pihalle odottamaan poliisia. Cairenius on kertonut, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin murha. Hän muun muassa on väittänyt, että naisystävällä olisi ollut sukupuolisuhde oman poikansa kanssa; poliisin tutkimusten mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Caireniuksen on todettu tutkinnassa kärsineen mielenterveysongelmista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.