9 620 euron "joulukalat" poliisin haaviin Hartolassa

Hämeen poliisi epäilee hartolalaista miestä kalastusrikoksesta.

Poliisi sai marraskuun alussa ilmoituksen mahdollisesta kalastusrikoksesta Hartolassa. Ilmoituksen mukaan paikallinen kalastaja olisi nostanut verkolla suuren määrän järveen istutettuja alamittaisia taimenia. 

Poliisi suoritti kotietsinnän kalastajan kotiin ja löysi kyseisiä kaloja miehen pakastimesta 37 kappaletta.

Mies on kuulusteluissa myöntänyt kalastaneensa taimenet. 

– Hän kertoi olleensa ihmeissään, kun ei ole verkoissa ennen noin paljon kalaa ollut ja vieläpä jalokalaa, poliisin tiedotteessa kerrotaan. 

Pakkaseen säilötyillä taimenilla oli miehen kertoman mukaan jalo tarkoituskin. 

– Saaliskalat oli tarkoitus jakaa jouluna lahjoiksi, poliisi kertoo. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

"Joululahjojen" hintalapuksi voi muodostua lähes kymppitonni 

Lokakuun lopussa paikalliseen järveen istutettiin Hartolassa rasvaeväleikattuja alamittaisia nuoria taimenia. Istutetut taimenet olivat noin 30-40 cm pitkiä. Rasvaeväleikatun taimenen alamitan raja Etelä-Suomessa on 50 cm. Alle puolen metrin kokoiset kalat tulee vapauttaa takaisin järveen.

Istutuksen tarkoitus oli tukea järven taimenkantaa sekä saada kalat kasvamaan ja lisääntymään järvessä. Istutuksen aikaan järven ranta oli jo jäätynyt.

Kalastusrikoksesta epäilty hartolalaismies oli istutuksen jälkeen heittänyt kalaverkkonsa kalojen istutuspaikan lähistölle. Verkot toivatkin parissa viikonlopussa miehen kotipakkaseen reilusti jalokalaa. 

Rasvaeväleikatun alamittaisena pyydetyn taimenen valtiolle korvattava arvo on 260 euroa kappaleelta, jonka tuomiosituin voi kalastajan määrätä maksamaan. Ottaen huomioon, että miehen pakkaseen kertyi 37 taimenta, miestä voi tulevaisuudessa odottaa 9 620 euron lasku.  

Asia siirtyy poliisilta lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat