8.12. Tanskalainen riisipuuro ja kirsikkakeitto

Tanskalainen riisipuuro

  • 5 dl kylmää riisipuuroa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 1 kokonainen manteli
  • jauhettua kanelia

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita se kylmään riisipuuroon. Lisää joukkoon hieman kanelia, paahdetut mantelilastut ja kokonainen manteli. Laita tarjoilukulhoon ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile lämpimän kirsikkakeiton kanssa.

Kirsikkakeitto

Kaupasta löytyy lasipurkissa olevia valmiita kirsikka hillokkeita jotka sopivat sellaisenaan lämmitettynä tämän reseptin tilalle jos vaikka pakastekirsikoita ei löydy!

  • noin 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruuna
  • hieman perunajauhoja saostukseen

Laita kirsikat, vesi, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Hauduta hiljalleen kunnes kaikki sokeri on liuennut. Saosta tilkalla kylmään veteen sekoitettua perunajauhoa. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat