7 vuoden piileskely suurlähetystössä on tehnyt tehtävänsä: Näin Julian Assange on muuttunut erakkokautensa aikana

Noin seitsemän vuotta sitten Assangea haastatellut CNN:n toimittaja kertoo tietovuotosivuston perustajan olleen skarppi ja itsestään huolta pitävä henkilö. Nyt asiat ovat muuttuneet.

Moni hieraisi eilen silmiään, kun Julian Assangen pidätysvideo vuosi julkisuuteen. Vuonna 2012 Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoosta turvapaikan saanut Assange nähtiin eilen ensimmäistä kertaa julkisuudessa vuosien piileskelynsä jälkeen.

Poliisien saattama Assange näytti muuttuneen enemmänkin kuin seitsemän ikävuotta.

Hurjasti muuttuneen Assangen kasvoja kehysti vaalea parta, ja kasvojen riutuneet piirteet sekä hauras olemus kertoivat niin henkisestä kuin fyysisestä kärsimyksestä.

Ei päivänvaloa

CNN:n mukaan Assange on majaillut suurlähetystössä tilassa, jossa ei ollut edes ikkunaa. Hän sai päivänvalon tuntua kirkasvalolampun avulla.

Ensimmäisten piileskelyviikkojen ajan käytössä ei myöskään ollut kunnollista suihkua, mikä oletettavasti asennettiin tilaan myöhemmin.

Läheiset huolissaan

Assangen läheiset ja ystävät olivat huolissaan tämän terveydestä ja hankkivat hänelle muun muassa voimistelulaitteita. Sietämätöntä yksinäisyyttä kukistettiin hankkimalla Assangen seuraksi kissanpentu.

Täysin unohduksissa ulkomaailmasta Assange ei kuitenkaan ollut. Suurlähetystön ulkopuolella poliisi muisti vartioida hänen liikkeitään tiukasti vuorokauden ympäri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja