7.7.2004 Nicoise salaatti (4 annosta)

  • 200-300g tonnikalahiutaleita vedessä
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 4 tomaattia
  • 1/2 kurkku
  • 200g vihreitä papuja
  • 2-3 lehtisellerin vartta
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 2-3rkl tuoreyrttisilppua (esim. kirveliä ja ruohosipulia)
  • kastike:
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valko- tai punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valuta tonnikalahiutaleet ja asettele tarjoiluastialle. Silppua anjovisfileet ja lohko sekä keitetyt munat että tomaatit. Pese ja viipaloi kurkku ja lehtisellerit salaattiin. Keitä nuoret vihreät pavut tai käytä tölkki- tai umpioitujapapuja. Sirottele mustat oliivit ja tuoreet silputut yrtit salaatin päälle. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja valuta se salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja