7.7.2004 Nicoise salaatti (4 annosta) | MTV Uutiset
7.7.2004 Nicoise salaatti (4 annosta)
Julkaistu 07.07.2004 06:00
200-300g tonnikalahiutaleita vedessä
4 kovaksikeitettyä munaa
4 tomaattia
1/2 kurkku
200g vihreitä papuja
2-3 lehtisellerin vartta
2 dl mustia oliiveja
2-3rkl tuoreyrttisilppua (esim. kirveliä ja ruohosipulia)
kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valko- tai punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
kananmunakennoCopyright Alma Media Oyj 2001
Valuta tonnikalahiutaleet ja asettele tarjoiluastialle. Silppua anjovisfileet ja lohko sekä keitetyt munat että tomaatit. Pese ja viipaloi kurkku ja lehtisellerit salaattiin. Keitä nuoret vihreät pavut tai käytä tölkki- tai umpioitujapapuja. Sirottele mustat oliivit ja tuoreet silputut yrtit salaatin päälle. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja valuta se salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.