Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.12. Mausteinen riistapata

MTV3
Julkaistu 07.12.2007 00:00
  • 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 200 g varsiselleriä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 3 dl punaviiniä
  • noin 5-6 dl lihalientä
  • 1 kanelitanko
  • katajanmarjoja ja maustepippureita
  • 1 rkl mustapippuria
  • pieni nippu tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • suolaa

Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista kaikki hyvin voissa padassa. Lisää mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja lihaliemi ja tuo kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Vähennä lämpöä niin, että pata hautuu rauhallisesti. Sido pieneen harsoliinaan mausteet ja timjami. Laita pataan hautumaan. Anna hautua niin kauan, että liha on mureaa eli noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja mausta pata suolalla. Poista lopuksi maustenyytti ja tarjoile vaikka riisin tai perunasoseen kera.

Lisää aiheesta:

Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!