7.12. Mausteinen riistapata

  • 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 200 g varsiselleriä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 3 dl punaviiniä
  • noin 5-6 dl lihalientä
  • 1 kanelitanko
  • katajanmarjoja ja maustepippureita
  • 1 rkl mustapippuria
  • pieni nippu tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • suolaa

Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista kaikki hyvin voissa padassa. Lisää mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja lihaliemi ja tuo kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Vähennä lämpöä niin, että pata hautuu rauhallisesti. Sido pieneen harsoliinaan mausteet ja timjami. Laita pataan hautumaan. Anna hautua niin kauan, että liha on mureaa eli noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja mausta pata suolalla. Poista lopuksi maustenyytti ja tarjoile vaikka riisin tai perunasoseen kera.

Lue myös:

    Uusimmat