Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.12. Mausteinen riistapata

MTV3
Julkaistu 07.12.2007 00:00
  • 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 200 g varsiselleriä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 3 dl punaviiniä
  • noin 5-6 dl lihalientä
  • 1 kanelitanko
  • katajanmarjoja ja maustepippureita
  • 1 rkl mustapippuria
  • pieni nippu tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • suolaa

Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista kaikki hyvin voissa padassa. Lisää mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja lihaliemi ja tuo kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Vähennä lämpöä niin, että pata hautuu rauhallisesti. Sido pieneen harsoliinaan mausteet ja timjami. Laita pataan hautumaan. Anna hautua niin kauan, että liha on mureaa eli noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja mausta pata suolalla. Poista lopuksi maustenyytti ja tarjoile vaikka riisin tai perunasoseen kera.

Lisää aiheesta:

Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa