60 vuotta täyttänyt Maarit Hurmerinta: Karkasin juhlimiselta

Laulaja Maarit Hurmerinta täytti hiljattain 60 vuotta.

Maarit Hurmerinta julkaisi lokakuussa Miten elämästä kertoisin -albumin. Laulaja vieraili keskiviikkona MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa kuulumisiaan ja ehti antaa samalla haastattelun myös MTV.fille.

– Olen tosi ylpeä levystäni ja olen ylpeä siitä, että olemme saaneet tehdä sitä ihan taiteellisesti vapain käsin. Olen saanut käyttää siinä montaa tyyliä, soulista rockiin ja balladia sekä progevaikutteitakin löytyy, Hurmerinta kuvaili uusinta levyään.

Maarit Hurmerinta aloitti laulamisen jo alle parikymppisenä. Vuonna 1973 hän osallistui euroviisukarsintoihin ja julkaisi ensimmäisen albuminsa. Reilu viikko sitten laulaja täytti juhlavat 60 vuotta. Hurmerinta toteaa, ettei hän ole niin juhlijatyyppi, joten myöskään pyöreitä vuosia ei sen suuremmin juhlittu.

– Lähdin oikein karkuun, suoraa keikalta ystävien mökille. Siellä kyllä sitten syötiin hyvin ja vietettiin tosi kiva ilta tai oikeastaan yö. Menimme kuitenkin yöllä sinne keikan jälkeen.

Laulaja ei myöskään toivonut sen suurempia lahjoja merkkipäiväänsä ja perhe kunnioitti toivetta. Maarit ja Sami Hurmerinta ovat olleet naimisissa vuodesta 1974 lähtien. Heillä on kaksi lasta: poika Samuli ja tytär Janna, joka on niin ikään laulaja.

– Kielsin heitä ostamasta yhtään mitään lahjaa. Sain kyllä tosi lämpimät onnitteluhalit kaikilta. He ehkä tuntevat niin hyvin minut, että uskoivat, Hurmerinta nauraa.

Sen sijaan levy-yhtiöltään tähti sai lahjakortin kauneushoitolaan.

– Se oli ihana, ylellinen lahja. Nyt ei ole kyllä vapaata, mutta sitten kun on, niin se tulee varmasti tuiki tarpeeseen.

Hurmerintaa ei uskoisi kuitenkaan 60-vuotiaaksi ja laulaja kertoo vaalivansa hyvinvointiaan monilla tavoin.

– Jokainen tietää että kehosta täytyy pitää huolta, liikkua paljon ja yrittää syödä hyvin. Ja tietenkin nukkua joskus, vaikka aina se ei tässä ammatissa niin hyvin onnistu. Minulla on päivittäinen rutiini, aina jos vain keikkojen puolesta voin, niin aina liikun jollain tapaa.

Salainen ase kuntoilun Maaritilla on olohuoneen takan takaa löytyvä, laulajan sanojen mukaan ”todella ruma kuntopyörä”.

– Minulla on sellainen kauhea retrokuntopyörä. Sitä sitten poljen varmaan jonkun tunti ja 15 minuuttia illassa, että siitä tulee jo aika pitkä matka, yli 20 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat