60-vuotias mies vangittiin epäiltynä useista raiskauksista Lahdessa – uhreja uskotaan olevan vielä lisää

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut noin 60-vuotiaan miehen, jota epäillään useammasta kuin yhdestä raiskauksesta Lahdessa.

Poliisin mukaan raiskaukset ajoittuvat useamman vuoden ajanjaksolle ja kaikki uhrit ovat olleet tekohetkellä täysi-ikäisiä naisia.

Epäillyllä tekijällä ei poliisin mukaan ole rikollista entisyyttä.

Hämeen poliisilaitos kertoo, että tapauksia yhdistää se, että epäilty on tarjonnut asianomistajille autokyytiä ravintoloiden sulkemisen jälkeen ja asianomistajat ovat tarttuneet tarjoukseen. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, että epäilty olisi mahdollisesti syyllistynyt raiskauksiin muualla kuin Lahdessa.

Sitä poliisi kuitenkin epäilee, että kaikki tapaukset eivät ole tulleet poliisin tietoon ja epäilty saattaisi olla syyllistynyt useampiin raiskauksiin.

– Jos olet joutunut raiskauksen uhriksi samankaltaisessa tilanteessa, voit kertoa siitä poliisille sähköpostitse pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Poliisi toteaa, että jos ei halua kääntyä poliisin puoleen, niin apua ja tukipalveluita on saatavilla esimerkiksi rikosuhripäivystyksen kautta.

– Jokaisen, ja erityisesti yksin liikkeellä olevan, kannattaa harkita erittäin tarkkaan tuntemattoman kyytiin nousemista, vaikka autokyydin tarjoaja tuntuisi luotettavalta ja asialliselta henkilöltä, tiedotteessa muistutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat