6.7.2004 Ranskalainen kalasoppa (4 annosta)

  • 2 purjosipulia tai pientä sipulia
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 3-4 persiljanoksaa
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 l kalalientä
  • sitruunamehua
  • (ripaus sahramia)
  • 400 g ahvenfileetä (tai muuta kalaa)
  • suolaa
  • valkopippuria

Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää persilja, timjami, (sahrami) tomaattimurska ja kalaliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsät. Siivilöi liemi talteen, soseuta kasvikset ja lisää sose takaisin liemeen. Tarkista maku. Lisää paloitellut kalat liemeen ja keitä hiljaisella lämmöllä kypsiksi n. 10 min. Lisää lautasella keiton päälle paahdettuja patonkikuutioita ja juustoraastetta.

Lue myös:

    Uusimmat