50-vuotias Kikka: Uusi rakkaus sai seksuaalisuuden eloon

Kikka Laitinen ei olisi uskonut, millainen tunnekuohu häntä vielä viisikymppisenä odottaisi. Kohtalo johdatti Kikan yhteen nuoruuden rakkauden kanssa. Lauluntekijä kertoi viime helmikuussa Studio55.fille tuntemuksistaan.

Onni ja ilo kuultavat Kikka Laitisen äänestä kauas. Lauluntekijä törmäsi hieman yli vuosi sitten vastaeronneena nuoruutensa rakkauteen. Rakastuminen uudestaan kypsällä iällä oli tunteena niin voimakas, että Kikan on yhä vaikea käsittää sitä.

− Uusi rakkaus elähdyttää seksuaalisesti ja herättää naiseuden ja tyttöyden uudestaan. Se on huikeaa! 50-vuotiaana naisena huomaan, että tästä tämä vasta alkaa.

− Miehenikin sanoo, että haluaa olla nimenomaan aikuisen naisen kanssa. Se on hieno kuulla, Kikka iloitsee.

50 vuoden rajapyykki on saanut Kikan pohtimaan elämää myös syvällisemmin. Totuutta ei voi paeta: elämä on lipunut selkeästi yli puolenvälin.

− Tämä on monin tavoin herkkää aikaa. Pohdin, mitä olen tehnyt ja miten tästä eteenpäin. Siinä tulee myös luopumisen ja väsymisen tunnelmia. Vanhenemisen myös tuntee fyysisesti.

Sanoma tekstien takana

Omat kokemukset heijastuvat herkästi taitelijan työhön. Ironista sinänsä, vuosi sitten Kikan elämäntilanne oli otollinen Suomalaisia rakkaustarinoita -trilogian eroaiheisen päätösosan työstämiseen.

− Eron jälkeen ajattelin, että olen sopivan synkässä mielentilassa, että nyt tulee hyvää kamaa, surullista ja traagista. Mutta saas nähdä. Nyt tulee varmaan muutakin, Kikka sanoo nauraen.

Periaatteestaan Kikka ei joka tapauksessa luovu: Hyvässä popissa ja rokissa on oltava sanomaa. Oivaltavista sanoituksistaan lauluntekijä myös tunnetaan.

Yksi teema, jonka Kikka haluaisi ujuttaa lauluihinsa, on naisten sitkeä taipumus kadehtia toisiaan. Kikalle itselleen menestyvät naiset eivät ole uhka vaan ihailun kohde.

− Koen, että miehet ovat olleet minulle aina reilumpia kuin naiset. Miehiltä olen saanut apua, naisilta kateutta. Nyt onneksi tuntuu, että asetelma on muuttumassa. Myös naiset voivat digata minua aidosti. Se antaa uskoa elämään.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja