Mainos

5-vuotias poika kuoli ebolaan Ugandassa – WHO:n hätäkomitea kokoontuu pohtimaan, onko taudin leviämisestä kansainvälistä uhkaa

1:01
Ebolatilanne Kongossa oli hälyttävä jo helmikuussa.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti keskiviikkona hätäkomiteansa valmistautuvan kokoukseen, koska ebola on levinnyt Kongon demokraattisesta tasavallasta Ugandaan.

Perjantaina kokoontuvan paneelin on määrä päättää, onko riski taudin leviämisestä edelleen niin suuri, että se vaatii laajaa kansainvälistä huomiota. Komitea on kokoontunut jo kahdesti aikaisemmin Kongon epidemian tiimoilta, mutta koska tauti on tähän asti rajoittunut Kongoon, lisätoimiin ei ole ryhdytty.

WHO:n mukaan Ugandassa on tähän mennessä varmistunut kolme ebolatartuntaa.

Tiistaina järjestön Ugandan-osasto kertoi Twitterissä 5-vuotiaan pojan kuolleen taudin oireisiin. Poika oli matkustanut Kongosta Ugandaan sunnuntaina.

Kahdessa muussa tapauksessa kyseessä ovat 3-vuotias poika sekä hänen 50-vuotias isoäitinsä. Heitä hoidetaan läntisessä Ugandassa sijaitsevassa sairaalassa.

1 300 ihmistä kuollut

Epidemia alkoi Kongon itäosassa viime vuoden elokuussa. Sen jälkeen maassa on todettu yli 2 000 tautitapausta. Sairastuneista kaksi kolmasosaa, eli noin 1 300 ihmistä, on kuollut. Kongon ebolaepidemia on historian toiseksi pahin.

Ugandan terveysministeriö on pyytänyt ihmisiä pidättäytymään "tavanomaisista sosiaalisista toimista", kuten kättelemisestä ja halaamisesta, jotta taudin leviäminen saataisiin kuriin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja