5 pahinta ruokaa laihduttajalle – varo näitä

Vaikka hikoilisit kuinka monta tuntia viikossa kuntosalilla, täytyy sinun silti kiinnittää huomiota myös ruokavalioosi, jos mielit pudottaa painoasi.

Vältä näitä ruokia dieetillä ollessasi:

1. Punainen liha

Sinun ei tarvitse ryhtyä kasvissyöjäksi laihtuaksesi, mutta punaisen lihan poisjättäminen voisi olla viisas vaihtoehto. Tutkimusten mukaan punainen liha voi olla terveydelle haitaksi ja aiheuttaa muun muassa syöpää. Korvaa punainen liha terveellisemmillä proteiineilla kuten kalalla tai kanalla.

2. Alkoholi

Alkoholijuomat ovat täynnä tyhjiä kaloreita ja sisältävät usein myös runsaasti sokeria. Jos todella haluat pudottaa painoa, unohda alkoholi.

3. Friteeratut ruoat

Tutkimuksen mukaan ranskanperunat ja sipsit ovat yksi suurimmista lihavuuden aiheuttajista.

4. Virvoitusjuomat

Virvoitusjuomat eivät kerta kaikkiaan tarjoa ihmiselle mitään ravitsemuksellisesti hyödyllistä. Tavalliset limut pursuavat sokeria ja dieettilimujen makeutusaineet lisäävät tutkimusten mukaan ruokahaluja. Juo siis vettä!

5. Sokeriset mehut

Totuus on, että sokeripitoiset mehut ovat aivan yhtä haitallisia kuin virvoitusjuomatkin. Kun hedelmästä puristetaan mehu, jäävät kaikki hyödylliset kuidut hedelmään ja tilalle lisätään kasapäin sokeria. Suosi oikeita hedelmiä teollisten mehujen sijaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja