5.5.2004 Kesäkurpitsakeitto ja dippikasvikset

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto (4 annosta)

  • 2 isoa kesäkurpitsaa
  • 1 jauhoinen peruna
  • 1 sipuli
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 7 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl maitoa
  • öljyä kuullottamiseen
  • suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli ja kuutioi peruna. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulia sekä perunaa hetki. Lisää myös paprikajauhe sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Leikkaa sillä välin kesäkurpitsat viipaleiksi ja lisää ne kattilaan. Pyöräytä pari kertaa ja lisää neste. Hauduta kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää maito ja kiehauta. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kera esim. paistettuja kesäkurpitsa- ja tomaattikuutioita.

Kasvisdippi (4 annosta)

  • porkkanoita
  • side- eli romainesalaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkua
  • Dippikastike:
  • 1 prk Kermaviiliä
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • suolaa ja pippuria
  • Leikkaa kasvikset pieniksi. Laita kaikki dippikastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta), soseuta ja mausta.

Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi. Laita kaikki dippikastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta), soseuta ja mausta.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat