Julkaistu 05.05.2004 06:00(Päivitetty 05.05.2004 13:53)
KesäkurpitsakeittoCopyright MTV Oy 2004
Kesäkurpitsakeitto (4 annosta)
2 isoa kesäkurpitsaa
1 jauhoinen peruna
1 sipuli
1 rkl paprikajauhetta
2 valkosipulin kynttä
7 dl kana- tai kasvislientä
2 dl maitoa
öljyä kuullottamiseen
suolaa ja pippuria
Hienonna sipuli ja kuutioi peruna. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulia sekä perunaa hetki. Lisää myös paprikajauhe sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Leikkaa sillä välin kesäkurpitsat viipaleiksi ja lisää ne kattilaan. Pyöräytä pari kertaa ja lisää neste. Hauduta kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää maito ja kiehauta. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kera esim. paistettuja kesäkurpitsa- ja tomaattikuutioita.
Kasvisdippi (4 annosta)
porkkanoita
side- eli romainesalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
Dippikastike:
1 prk Kermaviiliä
1 kpl sitruunan kuori
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
suolaa ja pippuria
Leikkaa kasvikset pieniksi. Laita kaikki dippikastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta), soseuta ja mausta.
Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi. Laita kaikki dippikastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta), soseuta ja mausta.