Mainos

45 minuuttia: Nordean venäläiskumppani poliisin syyniin

Poliisi selvittää Kotkassa edustustoaan pitävän venäläispankin Bankirsky Domin rahaliikennettä, kertoo MTV3:n 45 minuuttia.

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan poliisille on tehty rahanpesuilmoitus 150 000 euron suuruisesta rahasiirrosta.

Pankin omistaa venäläinen liikemies suomalaisen kiinteistöalan yrityksensä kautta. Kymenlaakson poliisilaitoksen Kaakkois-Suomen talousrikosyksikkö selvittää nyt liikemiehen hallinnoimien varojen alkuperää ja käyttöä.

Bankirsky Dom on Nordean yhteistyökumppani eli kirjeenvaihtajapankki Venäjällä.

Poliisi ei halunnut antaa asiasta tv-haastattelua. Nordealle tieto poliisin toimista oli yllätys. Finanssivalvonta ei halunnut kommentoida yksittäisen valvottavan asiaa.

Myös Finanssivalvonta kiinnostunut

Viime toukokuussa Finanssivalvonta sanoi ryhtyvänsä selvittämään Bankirsky Domin ja Nordean välisen yhteistyön yksityiskohtia.

– Se kokonaisuus on varmasti syytä käydä läpi, totesi Finanssivalvonnan lakimies Tuija Nevalainen 45 minuuttia -ohjelmassa toukokuussa.

Nordea totesi keväällä, että sen ja venäläispankin välisestä liikesuhteesta ei ole syytä keskustella julkisuudessa. Perusteluna oli se, että Bankirsky Dom on vain jättipankin pieni liikekumppani ja yksi sen paristasadasta venäläisestä kirjeenvaihtajapankista.

– Kirjeenvaihtajasuhteessamme on kysymys maksujen sujuvasta välittämisestä ja vastaanottamisesta. Yhteistyömme Bankirsky Domin kanssa on ollut vähäistä, selvitti Nordean Itä-Euroopan toimintojen johtaja Anu-Leena Koskelainen toukokuussa 45 minuuttia -ohjelmalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.