40 kertaa katkaisussa ollut Kentsu: Join itseltäni yli kymmenen työpaikkaa

Kentsu pääsi irti alkoholista ja lääkkeistä vuosikymmenien riippuvuuden jälkeen.

Kentsu aloitti alkoholinkäytön jo 12-vuotiaana. Lukioikäisenä juominen lähti käsistä, mutta kavereiden varoitukset eivät saaneet nuorta miestä lopettamaan.

Lukion jälkeen Kentsu pääsi Kauppakorkeakouluun, mutta opinnot jäivät kesken alkoholin takia. Sama jatkui työelämässä, kun työsuhteet yksi toisensa jälkeen päättyivät juomisen seurauksena.

– Olen juonut itseltäni yli kymmenen työpaikkaa.

Juomiselle Kentsu kertoo kehitelleensä syitä kaikesta mahdollisesta.

– Kolme vuotta join sen takia, että kissani kuoli. Jokaisen naisen perään join seitsemän vuotta. Jos minulla ei ollut syytä juoda, keksin kyllä sellaisen, Kentsu kertoo.

40 kertaa katkaisussa

Vuosien varrella katkaisuasemasta tuli Kentsulle kuin toinen koti. Hän kertoo olleensa katkaisuhoidossa yhteensä nelisenkymmentä kertaa. Lisäksi takana on kymmenen muuta pitkää hoitojaksoa. Lukuisat hoidot eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, sillä halu raitistua puuttui.

– Tapasin psykologeja ja terapeutteja, mutta manipuloin aina keskusteluja. Jos ei itse halua muutosta, hoidosta ei ole hyötyä.

Humalassa tehdyt rikokset veivät Kentsun vankilakierteeseen ja viinakrampit sairaalaan.

– Lopulta äitini sanoi minulle, että ainut hetki, kun hänen ei tarvinnut olla huolissaan minusta, oli silloin, kun istuin tuomiota.

Lääkeriippuvuus vei muistin

Alkoholismin rinnalle Kentsulle kehittyi myös lääkeriippuvuus. Hän alkoi väärentää reseptejä ja tilata pillereitä ulkomailta.

– Mikään määrä ei riittänyt minulle. Jos pillerit loppuivat, minun oli pakko parantaa olotilaani alkoholilla.

Viime kesänä, vuosien kierteen jälkeen, raja tuli vastaan.

– Olin kuin kävelevä apteekki. Kehossani oli uskomattomat määrät lääkeaineita, ja pari edellistä vuotta olivat täysin pimennossa. Tarpeeksi kauan kun lyö päätä seinään, lopulta ymmärtää, että on mentävä katkolle.

Kentsu päätti päästä eroon riippuvuuksistaan ja teki apteekkisopimuksen A-neuvolan lääkärin kanssa.

– Ainoastaan yksi lääkäri sai kirjoittaa minulle rauhoittavia lääkkeitä, ja vain yksi apteekki sai antaa niitä minulle.

Irrottautuminen vahvoista lääkkeistä vei vuoden.

– Se oli hankalaa, mutta lääkäri oli todella hyvä. Lääkemääriä pienennettiin hitaasti.

Entinen elämä näkyy kehossa

Tänä päivänä Kentsu käyttää vain allergialääkettä. Hän sanoo elävänsä nyt päivä kerrallaan. Alkoholi- ja lääkehuuruiset vuodet ovat jättäneet terveyteen pysyvät merkkinsä.

– Kävelen sauvalla, koska pikkuaivoni ja pitkät hermoradat ovat kärsineet pahasti. Juoksemaan en enää pysty.

Raitistuminen on antanut mahdollisuuden korjata ihmissuhteita, joita alkoholismi rikkoi.

– Niiden menetys oli aikanaan pahinta, joten olen kiitollinen, että olen saanut perheeni takaisin, Kentsu sanoo.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat