Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.9.2002 Tattarisämpylät ja kasvis/hapankaalipiirakka

Julkaistu 05.09.2002 14:51

Vieraana ravitsemusneuvoja Marjo Jokinen Suomen Keliakailiitosta kertomassa miten leipominen onnitusuu kun jauhoissa ei ole sitkoa eli gluteenittomilla jauhoilla. Ohjeet kirjasta juuri ilmestyneestä kirjasta: Herkuttelu sallittu, Gluteeniton keittokirja; Marjo jokinen, Leila Kekkonen ja Elina Voutilainen

Tattarisämpylät


5 dl vettä
50 g hiivaa
1 muna
0,5 tl suolaa
2 dl tattarihiutaleita
1 rkl sokerijuurikashiutaleita tai pellavansiemenrouhetta
4 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g margariinia tai noin 0,5 dl juoksevaa margariinia

maitoa

tattarihiutaleita

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon sähkövatkaimen avulla muna, kuivat aineet ja sulatettu margariini.
2. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi jauhotetuin käsin.
3. Kohota sämpylät hyvin.
4. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle tattarihiutaleita. 5. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillan tuoreina. Ne voi myös pakastaa.


Kasvis/hapankaalipiirakka

1,5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl tattarijauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 keitettyä perunaa survottuna
75 g margariinia
1 dl vettä

4 dl hapankaalia tai esikypsennettyjä kasviksia (sipulia, kaalia, kesäkurpitsaa, juureksia, porkkanaa tms)
2 dl juustoraastetta
1 tl viherpippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
3 munaa
1 dl kermaviiliä
2 dl ruokakermaa

1. Valmista pohja: Sekoita kuivien aineiden joukkoon survotut perunat ja nypi seokseen margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm).
3. Sekoita täytteen ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kaada vuokaan.
4. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."