4.10. Nakkistroganoff ja yrttinen perunamuusi

Nakkistroganoff

  • 15-20 kuorellista nakkia
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 4 suolakurkkua
  • 1 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl suolakurkun lientä
  • 6 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl smetanaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Silppua nakit sentin paloiksi. Ruskista voissa kevyesti pannulla. Ota nakit sivuun. Silppua sipuli. Paista sipuli nakkien rasvassa. Lisää tomaattipyree. Anna kuumentua. Kaada kaikki ainekset valurautapataan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kurkkuliemi ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Keitä 20-30 minuuttia, jotta jauho kypsyy. Lisää suolakurkku ja pippuri. Tarkista suola. Lisää päälle smetanaa.

Yrttiperunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 100 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • yrttejä kuten basilikaa, persiljaa ja timjamia
  • suolaa

Keitä perunat. Muussaa perunat perunasurvimella ja lisää voita ja kuumaa maitoa joukkoon. Valmista yrttiöljy sekoittamalla oliiviöljy ja yrtit sauvasekoittimella, lisää suolaa. Kaada yrttiöljy muusin joukkoon ja tarjoile kuumana.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat