36-vuotias Leo-Pekka Tähti uskoo takovansa edelleen ennätyksiä: "Sen jälkeen katsotaan, mitkä tuulet puhaltavat"

5:58
Videolla Leo-Pekka Tähden haastattelu.

Viisinkertainen paralympiakultamitalisti Leo-Pekka Tähti oli mukana Espoossa järjestetyissä ratakelauksen kotimaisten huippunimien suorituskykytesteissä. Tähti avasi MTV Urheilulle tulevaisuudensuunnitelmiaan. 

Lukuisia ja niin lukuisia arvokisamitaleja urallaan voittanut Tähti on pysynyt edelleen huippuvauhdissa iästä huolimatta. Hän uskoo, että ainakaan vielä ei ole katto tulossa vastaan.

– Totta kai se on vähän yksilöllistä. Minulla tuli juuri 36 vuotta mittariin ja ainakin vielä tuntuu siltä, että pystyisi tekemään ennätyksiä. Tämänkin kauden satasen kilpailut ovat olleet todella hyviä. 200 metrillä jäin kahden sadasosan päähän Suomen ennätyksestä. Uskon, että ainakin vuoden tai kaksi pystyy vielä tavoittelemaan huippuaikoja. Se pitää tietysti motivaatiota yllä. Ei se myöskään helpotu, kun ikää tulee, Tähti sanoo.

Suomalaisella ei ole varsinaista pitempää tähtäintä tuleville vuosille, vaan ottaa kilpailut kerrallaan. Marraskuussa ovat vuorossa MM-kilpailut.

– Se on nyt se päätähtäin. Tokio häämöttää siellä tietenkin sen jälkeen, mutta nyt pitää satsata täysillä maailmanmestaruuskilpailuihin ja siellä menestyminen ei ole itsestään selvä asia. Katsotaan sitten Tokion jälkeen, mitkä tuulet puhaltavat. Kaikki on mahdollista, Tähti toteaa.

Parayleisurheilun MM-kilpailut järjestetään 7.–15. marraskuuta 2019 Arabiemiraattien Dubaissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja