31.3.2003 Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia sekä minttumansikkasmoothie

4 - 6 luomuperunaa (jauhoinen lajike)
suolaa
luomumustapippuria
100 g luomumeetvurstia

2 rkl luomuöljyä
1 - 2 rkl luomuviinietikkaa
luomutimjamia
luomubasilikaa
(1 rkl roseepippuria)

1 luomu(puna)sipuli
luomurucolaa

Pese perunat hyvin ja leikkaa noin 0,5 - 1 cm:n viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä perunaviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Hienonna meetvursti ja ripottele perunoiden päälle, kun ne ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia. Jatka kypsennystä, kunnes perunat ovat kypsiä ja meetvursti on paahtunut rapeaksi. Siirrä meetvursti-perunat tarjoiluvadille.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Käytä joko kuivattuja tai tuoreita yrttejä (1 - 2 tl kuivattuja, 1 - 2 rkl tuoretta). Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Levitä sipuliviipaleet ja rucola meetvursti-perunoiden päälle. Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti nostellen. Tarjoa vielä lämpimänä sellaisenaan tai paistetun lohen, broilerin, makkaran tai naudanlihapihvin kanssa.

Minttumansikkasmoothie luomutuotteista

1/2 l luomumansikkajogurttia
1/2 l luomumansikoita
1 rkl auringonkukansiemeniä
mintunlehtiä maun mukaan
jäämurskaa

Sekoita kaikki aineet keskenään tehosekoittimessa.

Lue myös:

    Uusimmat