30 vuoden vankeustuomion saanutta R. Kellyä pidetään tarkkailussa – artisti nosti vankilaa vastaan kanteen

Yhdysvaltalaisartisti R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen lukuisista seksirikoksista – käytti hyväksi naisia ja lapsia 2:05
Yhdysvaltalaisartisti R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen lukuisista seksirikoksista – käytti hyväksi naisia ja lapsia

R&B-artisti R. Kelly on asetettu itsemurhatarkkailuun. Mies nosti asiasta kanteen.

Yhdysvaltalainen R&B-artisti R. Kelly, oikealta nimeltään Robert Kelly tuomittiin hiljattain 30 vuodeksi vankilaan muun muassa seksuaalirikoksista ja rahankiristyksestä.

Mies todettiin syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin, jotka hän oli tehnyt viime vuoden syyskuussa New Yorkissa. Hänen syytettiin muun muassa värvänneen järjestelmällisesti naisia ja alaikäisiä nuoria seksiä varten, minkä jälkeen hänen kerrottiin käyttäneen heitä hyväkseen.

New York Post uutisoi heinäkuun alussa, että Kelly on asetettu tarkkailuun itsetuhoisuuden varalta. Itsemurhatarkkailulla tarkoitetaan ympärivuorokautista seurantaprosessia, jonka avulla varmistetaan, ettei tarkkailtavaksi asetettu henkilö tee itsemurhaa.

Artistin asianajaja Jennifer Bonjean väitti hiljattain antamassaan lausunnossa, että vankilan vartijat asettivat Kellyn itsemurhatarkkailuun "puhtaasti rangaistussyistä Yhdysvaltain perustuslain kahdeksannen lisäyksen vastaisesti".

Yhdysvaltain perustuslain kahdeksannessa lisäyksessä sanotaan, ettei henkilöltä saa vaatia liiallisia takuita, eikä hänelle saa määrätä liiallisia sakkoja tai julmia ja epätavallisia rangaistuksia.

– Metropolitan Detention Centerin politiikkana on asettaa korkean profiilin henkilöt itsemurhatarkkailun ankariin olosuhteisiin riippumatta siitä, ovatko he itsetuhoisia vai eivät (tämä tehtiin äskettäin Ghislaine Maxwellin kanssa), Bonjean sanoi viitaten edesmenneen Jeffrey Epsteinin ex-tyttöystävään, joka suorittaa 20 vuoden tuomiota samaisessa vankilassa.

Bonjean jatkoi kertoen, että hän ja hänen kollegansa olivat keskustelleet Kellyn kanssa tuomionluvun jälkeen. Hän väitti, että artisti oli tuolloin kertonut olevansa kunnossa ja ilmaissut ainoan huolensa olevan se, että hänet määrätään itsemurhatarkkailuun vaikkei hän ole itsetuhoinen.

Haastoi vankilan oikeuteen

Vastauksena Kelly nosti New York Postin tietojen mukaan kanteen vankilaa vastaan väittäen, että hänet määrättiin itsemurhatarkkailuun virheellisesti.

Brooklynin liittovaltion tuomioistuimeen tehdyn valituksen mukaan Kelly väitti, että hänet määrättiin tarkkailuun "vain rangaistustarkoituksessa" ja koska hän oli "korkean profiilin" vanki. Hän väittää sanoneensa vankilan virkamiehille, ettei ole itsetuhoinen, eikä hänellä ole aikomuksena satuttaa itseään tai muita. 

Laulajan mukaan hänet on altistettu "ankarille olosuhteille", jotka aiheuttivat "vakavaa henkistä kärsimystä", ja muodostavat julman ja epätavallisen rangaistuksen, joka rikkoo Yhdysvaltain perustuslain kahdeksatta lisäystä.

Kuten Bonjean teki lausunnossaan, myös Kelly mainitsi kanteessaan Ghislaine Maxwellin sanoen, että tämä on kokenut saman kohtalon.

Kellyn mukaan hänet on sijoitettu yksittäiseen selliin ilman sängyn kaiteita, suihkua tai vessapaperia, ja että hänet on pakotettu syömään käsin. Miehen mukaan hän ei voi myöskään pitää yhteyttä läheisiinsä. Hän sanoi myös, että on ironista, etteivät itsemurhatarkkailuun asetetut vangit saa psykiatrista hoitoa.

Mies haastoi vankilan oikeuteen henkisestä kärsimyksestä aiheutuneesta vahingosta.

Tarkkailuun oman turvallisuutensa vuoksi

Page Six uutisoi hiljattain, etteivät liittovaltion viranomaiset allekirjoita Kellyn väitteitä siitä, että tämän asettaminen itsemurhatarkkailuun olisi rangaistus.

Yhdysvaltain syyttäjänviraston lauantaina tuomioistuimelle jättämien asiakirjojen mukaan Kelly on edelleen itsemurhatarkkailussa "oman turvallisuutensa vuoksi". Päätös tehtiin psykologisen arvioinnin seurauksena.

Yhdysvaltain apulaissyyttäjä Melanie Speight kirjoitti tuomioistuimessa, että Kellyn "nykyiset elämänolosuhteet tuovat epäilemättä emotionaalista ahdistusta".

– Hän on tuomittu seksirikollinen, joka on tuomittu viettämään seuraavat kolme vuosikymmentä vankilassa. Häntä odottaa lähitulevaisuudessa toinen liittovaltion rikosoikeudellinen oikeudenkäynti Chicagossa lapsipornografiaan liittyvistä syytteistä, Speight lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat