Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

30.8. Meetvurstilla täytetyt silakkapihvit ja tyrni-aurajuusto-pannacotta

Julkaistu 30.08.2007 00:00

Meetvurstilla täytetyt silakkapihvit

  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 150 g meetvurstimakkaraa
  • 2 sipulia silputtuina
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 etikkakurkku
  • 2 dl tillisilppua
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Poista silakoista pää, sisälmykset ja ruoto. Mausta fileiden sisäpinnat pippurilla ja kevyesti suolalla ja sivele ketsuppia päälle. Jätä puolet fileistä maustamatta. Kuullota sipulisilppu voissa pehmeäksi. Leikkaa meetvursti ja etikkakurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutiot sipulin joukkoon. Anna täyteseoksen jäähtyä ja sekoita siihen silputtu tilli. Lusikoi täytettä maustetuille silakkafileille ja paina maustamattomat fileet kansiksi päälle. Kääntele silakkapihvit korppujauhojen ja vehnäjauhojen sekoituksessa ja paista ne voissa molemmin puolin kullankeltaisiksi. Tarjoa samettisen perunamuusin ja etikkapunajuurien kera.

Tyrni-aurajuustopannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl kermaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 40 g Aura Gold -sinihomejuustoa
  • 1 dl tyrnimehua

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1 dl kermaa ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet sekä fariinisokeri ja konjakki. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtyneeseen liivatekermaan pieneksi paloiteltu juusto ja kääntele varovasti joukkoon kermavaahto. Jaa tyrnimehu annosmaljoihin tai laseihin ja lusikoi päälle kermaseos. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Reseptit: Antti Vahtera ja Sanna Miettunen

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassaTyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloonKinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaanJos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettäJohannan voimat loppuivat kaupan kassalla – tuntematon ihminen pelasti päivän: "Itkuhan siinä tuli"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Liikunta

    Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!

  • 12:05
    Juhlapyhät

    Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassa

  • 12:04
    Flunssa

    Tyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloon

  • 08:16
    Ruoka

    Kinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaan

  • 07:18
    Joulukinkku

    Jos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettä