30.8. Meetvurstilla täytetyt silakkapihvit ja tyrni-aurajuusto-pannacotta

Meetvurstilla täytetyt silakkapihvit

  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 150 g meetvurstimakkaraa
  • 2 sipulia silputtuina
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 etikkakurkku
  • 2 dl tillisilppua
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Poista silakoista pää, sisälmykset ja ruoto. Mausta fileiden sisäpinnat pippurilla ja kevyesti suolalla ja sivele ketsuppia päälle. Jätä puolet fileistä maustamatta. Kuullota sipulisilppu voissa pehmeäksi. Leikkaa meetvursti ja etikkakurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutiot sipulin joukkoon. Anna täyteseoksen jäähtyä ja sekoita siihen silputtu tilli. Lusikoi täytettä maustetuille silakkafileille ja paina maustamattomat fileet kansiksi päälle. Kääntele silakkapihvit korppujauhojen ja vehnäjauhojen sekoituksessa ja paista ne voissa molemmin puolin kullankeltaisiksi. Tarjoa samettisen perunamuusin ja etikkapunajuurien kera.

Tyrni-aurajuustopannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl kermaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 40 g Aura Gold -sinihomejuustoa
  • 1 dl tyrnimehua

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1 dl kermaa ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet sekä fariinisokeri ja konjakki. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtyneeseen liivatekermaan pieneksi paloiteltu juusto ja kääntele varovasti joukkoon kermavaahto. Jaa tyrnimehu annosmaljoihin tai laseihin ja lusikoi päälle kermaseos. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Reseptit: Antti Vahtera ja Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat