30.5. Salaatteja piknikille ja kesän juhliin

Caesarsalaatti

  • Kastike:
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaa
  • 1 tl raastettua valkosipulia
  • 1 tl hienonnettua sardinia
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Salaattiin:
  • 2 ruukkua romainesalaattia
  • 2 rkl parmesan lastuja
  • 1-2 viipaletta maalaisleipää
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • grillattua broileria

Valmista ensi kastike. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita voimakkaasti vatkaten tai sauvasekoittimella. Tarkista maku. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paahda pannulla rapeaksi pienessä öljytilkassa. Revi romainesalaatti kulhoon ja kaada kastiketta päälle maun mukaan. Pyörittele sekaisin ja ripottele pinnalle parmesaanilastut sekä pinjansiemenet. Leikkaa grillattu broileri viipaleiksi ja tarjoile caesarsalaatin lisukkeena. Lisukkeiksi sopii myös mm. paistettu tai grillattu lohi tai katkaravut.

Meloni-juustosalaatti

  • 1 rasia salaattimixiä (tai pari ruukkua erilaisia salaatteja)
  • 150 g vuohenjuustoa (pieni tanko)
  • 4 viipaletta rouheista leipää
  • 1 cantaloupemeloni
  • neljännes vesimelonia
  • 100 g viinirypäleitä
  • Kastike:
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1-2 tl hunajaa
  • 0,5 tl rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet yhteen ja jätä se maustumaan. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja ota leivästä muotilla samankokoisia pyöreitä paloja. Nosta juustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja asettele juustokiekot. Pirskota päälle kastiketta. Sekoita sillä aikaa salaatti kulhossa jäljelle jääneen kastikkeen kanssa ja lisää joukkoon paloitellut melonit sekä viinirypäleet. Kuumenna leipäjuustopalat nopeasti uunissa grillivastusten alla parin minuutin ajan. Nostele juustoleipäset salaatin päälle ja koristele esim. yrteillä. Nauti välittömästi kun lämpö on vielä tallella.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat