3 askelta täydellisiin yöuniin – kokeile!

Haluatko nukahtaa nopeammin? Kokeile Popsugarin listaamia vinkkejä, jotka auttavat nukahtamaan ja parantamaan unenlaatua. 

Riittävä uni on tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Jos nukahtaminen on vaikeaa tai heräilet levottomana kesken yöunien, kannattaa iltarutiineihin tehdä muutoksia. Ensiaskel on rajoittaa kahvinjuontia ja alkoholinkäyttöä. Jos näistä ei ole apua, kokeile seuraavia vinkkejä.

1. Suihku

Käy lämpimässä suihkussa tai kylvyssä juuri ennen nukkumaanmenoa. Veden lämpö rentouttaa lihaksia ja höyry avaa hengitystiet. Jos kodistasi löytyy kylpyamme, voit kuunnella kylpiessäsi myös rauhoittavaa musiikkia.

2. Venyttely

Pue suihkun jälkeen päällesi yöpuku ja käytä viisi minuuttia venyttelyyn. Keskity erityisesti kohtiin, jotka kiristävät. Yleensä varsinkin niska-hartiaseutu, selkä ja pakarat saattavat olla venyttelyn tarpeessa. Voit myös yrittää hieroa itseäsi tai pyytää puolisoltasi kevyttä hierontaa.

3. Rauhoittuminen

Käy petiin ja ota käteesi kirja, mutta älä sellaista, jota et malta laskea käsistäsi. Lue sen sijaan kirjaa, jonka tiedät tylsäksi ja nukuttavaksi. Lue kirjaa aina perinteisessä muodossa, älä tabletilta, sillä näytön valot saattavat häiritä unensaantiasi. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja