(es. 15.8.2002)
"Pistähän Harri kiskot kirskumaan tänne Kuopijoon päin. Täällä kulinaristinen (Kuopion) Palolaitoksen I-vuoro odottaa vesi kielellä vapaapäivälleen lihaisaa grilliateriaa Kallaveen rannalla. Poppoo järjestää kyydin mökillemme Palokurkeen, joten tavataan siellä."
Reseptit 4:lle
T-luupihvit ja maustevoi
4 kpl T-luupihvejä
timjamia
punaviiniä
rypsiöljyä
valkosipulia
mustapippuria
suolatonta voita
persiljaa
1 sitruuna
Tee pihveille marinadi jossa on timjamia, punaviiniä, rypsiöljyä, mustapippuria ja valkosipulia. Marinoi jääkaapissa 2-10 tuntia. Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Lisää voihin hakattua persiljaa, sitruunan kuorta sekä hieman mehua. Kääri voi leivinpaperiin ja laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.
Lammaskebabit
500 g lampaan paistijauhelihaa
1 dl couscousia
2 dl vettä
1 tuore punainen chili
sipulin varsi pilkottuna
1 kananmuna
mustapippuria
oreganoa
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 kynttä valkosipulia
suolaa
Turvota couscous kylmässä vedessä ja lisää loput aineet. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile kämmenessä pötköiksi ja grillaa miedolla lämmöllä noin 10 min.
Grillatut kasvikset ja Salsa Verde
munakoiso punainen paprika keltainen paprika keltainen kesäkurpitsa vihreä kesäkurpitsa punasipulia basilikaa rucolaa valkosipulia Dijon-sinappia oliiviöljyä suolaa