3.7.2003 Kuopio

(es. 15.8.2002)
"Pistähän Harri kiskot kirskumaan tänne Kuopijoon päin. Täällä kulinaristinen (Kuopion) Palolaitoksen I-vuoro odottaa vesi kielellä vapaapäivälleen lihaisaa grilliateriaa Kallaveen rannalla. Poppoo järjestää kyydin mökillemme Palokurkeen, joten tavataan siellä."

Reseptit 4:lle

T-luupihvit ja maustevoi

4 kpl T-luupihvejä
timjamia
punaviiniä
rypsiöljyä
valkosipulia
mustapippuria
suolatonta voita
persiljaa
1 sitruuna

Tee pihveille marinadi jossa on timjamia, punaviiniä, rypsiöljyä, mustapippuria ja valkosipulia. Marinoi jääkaapissa 2-10 tuntia. Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Lisää voihin hakattua persiljaa, sitruunan kuorta sekä hieman mehua. Kääri voi leivinpaperiin ja laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Lammaskebabit

500 g lampaan paistijauhelihaa
1 dl couscousia
2 dl vettä
1 tuore punainen chili
sipulin varsi pilkottuna
1 kananmuna
mustapippuria
oreganoa
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 kynttä valkosipulia
suolaa

Turvota couscous kylmässä vedessä ja lisää loput aineet. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile kämmenessä pötköiksi ja grillaa miedolla lämmöllä noin 10 min.

Grillatut kasvikset ja Salsa Verde

munakoiso
punainen paprika
keltainen paprika
keltainen kesäkurpitsa
vihreä kesäkurpitsa
punasipulia
basilikaa
rucolaa
valkosipulia
Dijon-sinappia
oliiviöljyä
suolaa

Sekoita basilikasta, rucolasta, Dijon-sinapista, valkosipulista ja oliiviöljystä tasainen massa. Pilko loput kasvikset reiluiksi paloiksi ja paista esim. muurinpohjapannulla. Sekoita kasvikset lämpiminä Salsa Verden sekaan ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat