3.10. Tonnikala-katkarapupiirakka ja omenasalaatti

Tonnikala-katkarapupiirakka

  • 1 kpl valmista ruistaikinaa (n. 400 g)
  • 1 prk tonnikalaa
  • 3 dl katkarapuja
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 kananmunaa

Painele sulanut ruistaikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Omenasalaatti

  • 1 nippu vihreää salaattia
  • 2 punaista omenaa
  • 2 vihreää omenaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 0,5 kurkku
  • 1 dl auringonkukan siemeniä

Kuutioi omenat ja purista niiden päälle sitruunamehua. Revi salaatti kulhoon ja lisää omenat. Kuori kurkku ja leikkaa se kahtia. Kaavi lusikalla kurkun kostea sisus pois ja leikkaa kurkku siivuiksi ja lisää se salaattiin. Lisää lopuksi auringonkukan siemenet.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat