29.1.2004 Yrttitäytteiset kuharullat, keitettyjä perunoita ja parsakaalia (4 annosta)

4 kpl kuhafileitä
1 ruukku persiljaa
1 siivu paahtoleipää
2 rkl voita
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
8 kpl cocktailtikkuja

8 pestyä perunaa

400g parsakaalia
1-2 rkl voita
sitruunamehua (raastettua kuorta)
suolaa ja mustapippuria

Poista kuhafileistä nahka ja keskiruodot. Levitä kalafileet leivinpaperille ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita leipä, voi ja persilja yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä yrttiseos kalojen päälle ja kääri fileet tiukalle rullalle. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 15-20 min tai kasarissa poreilevassa kasvisliemessä kannen alla n. 10-15 minuuttia.

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ripottele perunoiden pinnalle tuoretta persiljaa ja sekoita halutessasi joukkoon 2 rkl voita.

Keitä parsakaalit al dente ja valuta ne hyvin lävikössä. Lisää voi, suola, pippuri ja sitruunamehu joukkoon. Sekoita ja kokoa annokset.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat