27.4.2004 Tandoorikanaa, basmatiriisiä ja mangosalaattia (4 annosta)

Tandoorikana

Tandoorikana

  • 4 broilerin koipireisiä (tai kokonainen broileri paloiteltuna)
  • 2 sitruunaa
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tandooritahnaa
  • 2 dl bulgarianjogurttia
  • suolaa
  • basmatiriisiä

Leikkaa koipilihoihin terävällä veitsellä viiltoja ja hiero pintaan valkosipulia, sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua hetki. Sekoita tandooritahna jogurttiin ja mausta sitruunalla sekä suolalla. Sivele kastike koipireisien pintaan ja kypsennä ne 180 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarjoa basmatiriisin kera.

Mangosalaatti

  • 1 kypsä mango
  • ½ punasipuli
  • ½ vihreä chili
  • tuoretta korianteria
  • suolaa
  • sokeria
  • valkoviinietikka
  • tilkka öljyä

Hienonna sipuli ja chili. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lisää etikka sekä ripaukset suolaa ja sokeria ja jäähdytä. Kuori mangot ja leikkaa ne kuutioiksi. Yhdistä ainekset ja mausta salaatti tuoreella korianterisilpulla.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat