27.10.2003 Hirveä korealaisittain ja hirvijauhelihakeitto

500g hirvenlihaa

noin 1 dl soijakastiketta
0,5 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
n. 1 cm:n pala inkivääriä
5-10 valkosipulinkynttä
1 kookas purjo
1 chili
1 paprika
1 sitruunan mehu
0,5 dl seesaminsiemeniä
pippuria ja suolaa

1. Jos käytät tuoretta hirvenpaistia, laita liha pakastimeen noin neljäksi tunniksi, jotta se kohmettuu. Jos käytät jäistä lihaa anna lihan olla huoneenlämmössä, kunnes se on hiukan sulanut, mutta selvästi vielä kohmeinen. Kohmeisesta lihasta on helpompi leikata ohuita viipaleita. Leikkaa liha niin ohuiksi viipaleiksi, kun osaat.
2. Leikkaa kasvikset tikuiksi.
3. Sekoita soija, mausteet ja kasvikset ja lisää liha. Sekoita niin, että maut leviävät ja anna maustua kylmässä. Tämän voi tehdä halutessa jos edellisenä päivänä.
4. Kypsennä liha liemineen ja mausteineen wokissa, jossa hieman öljyä jos sinulla on seesamöljyä käytä sitä tilkka. Voit kypsentää ruoan myös uunissa. Voitele pelti ja levitä liha pellille. Sekoita paistumisen aikana kunnes liha on kauttaaltaan paahteista. Hauduta kypsäksi.

Hirvijauhelihakeitto

1 sipuli
pala selleriä
2 porkkanaa
6 perunaa
1/2 pkt pekonia
300 g hirven jauhelihaa
1 l vettä
2 laakerinlehteä
10 valkopippuria
suolaa
tuoretta persiljaa

1. Kuori ja paloittele juurekset. Hienonna sipuli.
2. Hienonna pekoni ja paista se pannulla. Lisää hirvijauheliha ja paista sitä hetki.
3. Lisää hienonnettu sipuli, selleri ja porkkanat ja hetken kuluttua vesi.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten paloitellut perunat. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla valkopippureilla.
5. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla. ja koristele hienonnetulla persiljalla.


Lue myös:

    Uusimmat