Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

26.6. Katkarapupasta ja vadelma-marenkijäädyke

Julkaistu 26.06.2007 00:00

Katkarapupasta

  • 300 g katkarapuja
  • 2 limetin mehu
  • 1 iso sipuli
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sweet chili - kastiketta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • pinaatti-tagliatelle pastaa

Sulata katkaravut ja purista päälle limettien mehut. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää kattilaan creme fraiche, kerma ja sweet chili -kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kastike on kuumaa, lisää katkaravut liemineen. Sekoita ja tarjoile pastan kanssa.

Vadelma-marenkijäädyke

  • 4 dl maitorahkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa jauheena
  • 4 dl vadelmia
  • 2 dl valmiita marenkeja murskana
  • tarjoiluun vadelmia

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, kermavaahto, tomusokeri ja vanilja tai vaniljasokeri. Murskaa marengit. Sekoita vielä vadelmat ja marenkimurska rahka-kermavaahdon joukkoon. Kaada pakkasen kestävään vuokaan ja pakasta yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kuumien vadelmien kanssa (kuumenna vadelmat esimerkiksi kattilassa tai mikroaaltouunissa).

Resepti: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvonOdotatko pakettia? Näin sinua saatetaan nyt yrittää huijataLiikenteessä kymmeniä tuhansia laittomia henkilöautoja – ei kai omasi ole joukossa?Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyseVäärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 16:05
    Liikennevalvonta

    Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvon

  • 12:15
    Verkkohuijaukset

    Odotatko pakettia? Näin sinua saatetaan nyt yrittää huijata

  • 09:32
    Autot

    Liikenteessä kymmeniä tuhansia laittomia henkilöautoja – ei kai omasi ole joukossa?

  • 06:44
    Miehet

    Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyse