Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

26.6. Katkarapupasta ja vadelma-marenkijäädyke

Julkaistu 26.06.2007 00:00

Katkarapupasta

  • 300 g katkarapuja
  • 2 limetin mehu
  • 1 iso sipuli
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sweet chili - kastiketta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • pinaatti-tagliatelle pastaa

Sulata katkaravut ja purista päälle limettien mehut. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää kattilaan creme fraiche, kerma ja sweet chili -kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kastike on kuumaa, lisää katkaravut liemineen. Sekoita ja tarjoile pastan kanssa.

Vadelma-marenkijäädyke

  • 4 dl maitorahkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa jauheena
  • 4 dl vadelmia
  • 2 dl valmiita marenkeja murskana
  • tarjoiluun vadelmia

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, kermavaahto, tomusokeri ja vanilja tai vaniljasokeri. Murskaa marengit. Sekoita vielä vadelmat ja marenkimurska rahka-kermavaahdon joukkoon. Kaada pakkasen kestävään vuokaan ja pakasta yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kuumien vadelmien kanssa (kuumenna vadelmat esimerkiksi kattilassa tai mikroaaltouunissa).

Resepti: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta