26.6. Katkarapupasta ja vadelma-marenkijäädyke

Katkarapupasta

  • 300 g katkarapuja
  • 2 limetin mehu
  • 1 iso sipuli
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sweet chili - kastiketta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • pinaatti-tagliatelle pastaa

Sulata katkaravut ja purista päälle limettien mehut. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää kattilaan creme fraiche, kerma ja sweet chili -kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kastike on kuumaa, lisää katkaravut liemineen. Sekoita ja tarjoile pastan kanssa.

Vadelma-marenkijäädyke

  • 4 dl maitorahkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa jauheena
  • 4 dl vadelmia
  • 2 dl valmiita marenkeja murskana
  • tarjoiluun vadelmia

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, kermavaahto, tomusokeri ja vanilja tai vaniljasokeri. Murskaa marengit. Sekoita vielä vadelmat ja marenkimurska rahka-kermavaahdon joukkoon. Kaada pakkasen kestävään vuokaan ja pakasta yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kuumien vadelmien kanssa (kuumenna vadelmat esimerkiksi kattilassa tai mikroaaltouunissa).

Resepti: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat