Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.9. Kaalilaatikko ja puolukka-porkkanasalaatti

Julkaistu 25.09.2006 00:00

Kaalilaatikko

  • 1 kg keräkaalia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 dl lihalientä
  • 1,5 dl riisiä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • voita tai öljyä kuullottamiseen

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Sulata kattilassa tai kasarissa nokare voita tai tilkka öljyä. Lisää sinne kaalisuikaleet ja sipulit, tarvittaessa kahdessa erässä, ja kuullota ne pehmeiksi. Kaada joukkoon lihaliemi sekä riisi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Ruskista sillä välin jauheliha paistinpannulla ja mausta hyvin suolalla, meiramilla sekä mustapippurilla. Lisää kattilaan jauheliha sekä siirappi ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan ja hauduta 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Tarkista kypsennyksen aikana nestemäärä ja lisää tarvittaessa lihalientä tai maitoa, jotta laatikko säilyy mehevänä.

Puolukka-porkkanasalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl puolukoita
  • 0,5 dl ruokaöljyä
2 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • Suikaloi porkkana ja fileoi appelsiinit. Sekoita ne kulhossa. Sekoita öljyyn viinietikka, sokeri tai hunaja, suola sekä mustapippuri. Sekoita mukaan myös puolukat ja lusikoi seos porkkana- ja appelsiinisuikaleiden päälle. Tarjoile kaalilaatikon kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessäVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Joka seitsemäs suomalainen masentuu elämänsä aikana – tällainen on yksinäisyyden yhteys masennukseen
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 09:04
      Joulukinkku

      Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

    • 08:56
      Lifestyle

      Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

    • 06:46
      Näkö

      Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"

    • Eilen19:03
      Onlyfans

      Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä

    • Eilen17:32
      Leipä

      Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"