Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.9. Kaalilaatikko ja puolukka-porkkanasalaatti

Julkaistu 25.09.2006 00:00

Kaalilaatikko

  • 1 kg keräkaalia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 dl lihalientä
  • 1,5 dl riisiä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • voita tai öljyä kuullottamiseen

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Sulata kattilassa tai kasarissa nokare voita tai tilkka öljyä. Lisää sinne kaalisuikaleet ja sipulit, tarvittaessa kahdessa erässä, ja kuullota ne pehmeiksi. Kaada joukkoon lihaliemi sekä riisi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Ruskista sillä välin jauheliha paistinpannulla ja mausta hyvin suolalla, meiramilla sekä mustapippurilla. Lisää kattilaan jauheliha sekä siirappi ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan ja hauduta 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Tarkista kypsennyksen aikana nestemäärä ja lisää tarvittaessa lihalientä tai maitoa, jotta laatikko säilyy mehevänä.

Puolukka-porkkanasalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl puolukoita
  • 0,5 dl ruokaöljyä
2 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • Suikaloi porkkana ja fileoi appelsiinit. Sekoita ne kulhossa. Sekoita öljyyn viinietikka, sokeri tai hunaja, suola sekä mustapippuri. Sekoita mukaan myös puolukat ja lusikoi seos porkkana- ja appelsiinisuikaleiden päälle. Tarjoile kaalilaatikon kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 13:41
      Takaisinvedot

      Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!

    • 11:03
      Linnan juhlat

      Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

    • 08:31
      Iho-ongelmat

      Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

    • 06:48
      Lääkkeet

      Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

    • 05:15
      Vanhustenhoito

      Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"