25.9. Kaalilaatikko ja puolukka-porkkanasalaatti

Kaalilaatikko

  • 1 kg keräkaalia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 dl lihalientä
  • 1,5 dl riisiä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • voita tai öljyä kuullottamiseen

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Sulata kattilassa tai kasarissa nokare voita tai tilkka öljyä. Lisää sinne kaalisuikaleet ja sipulit, tarvittaessa kahdessa erässä, ja kuullota ne pehmeiksi. Kaada joukkoon lihaliemi sekä riisi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Ruskista sillä välin jauheliha paistinpannulla ja mausta hyvin suolalla, meiramilla sekä mustapippurilla. Lisää kattilaan jauheliha sekä siirappi ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan ja hauduta 175 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Tarkista kypsennyksen aikana nestemäärä ja lisää tarvittaessa lihalientä tai maitoa, jotta laatikko säilyy mehevänä.

Puolukka-porkkanasalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl puolukoita
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Suikaloi porkkana ja fileoi appelsiinit. Sekoita ne kulhossa. Sekoita öljyyn viinietikka, sokeri tai hunaja, suola sekä mustapippuri. Sekoita mukaan myös puolukat ja lusikoi seos porkkana- ja appelsiinisuikaleiden päälle. Tarjoile kaalilaatikon kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat