25.4.2003 Lohipiiraset

(24 kpl)

125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 keitettyä perunaa (n. 200 g)
n. 1 dl silputtua persiljaa

1 pieni purjo (n. 150 g)
n. 150 g kylmäsavustettua tai graavisuolattua lohta
1 prk (200 g) valkosipulituorejuustoa
2 munaa
1/2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 tl sitruunapippuria
ripaus suolaa

kapriksia tai oliiveja

1. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon kylmät raastetut perunat ja persiljasilppu. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan seistä sen aikaa kun valmistat täytteen.
3. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi. Pehmennä purjosilppu mikrossa täydellä teholla 2-3 minuuttia.
4. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
5. Vatkaa ensin sähkövatkaimella tuorejuusto, munat, maito, vehnäjauhot, puserrettu valkosipulin kynsi ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen purjo- ja lohisilppu.
6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kahteen osaan. Jaa toinen tanko 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja pane voidellun muffinipellin syvennyksiin, jos käytät silikonovuokaa sitä ei tarvitse voidella.
7. Levitä jauhoisin sormin taikina syvennyksiin ja reunoille.
8. Annostele noin ruokalusikallinen täytettä syvennyksiin. Pane kapris keskelle koristeeksi.
9. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alaritilätasolla noin 20 minuuttia.
10. Ota piiraset pois muffinipelliltä varovasti heti lämpiminä muovilastalla. Pese muffinipelti heti ja jäähdytä se kylmällä vedellä. Kuivaa ja voitele tarvittaessa. Valmista toinen puoli taikinaa piiraiksi samalla tavalla.

Vinkkejä:

* Vaihda halutessasi valkosipulituorejuusto piparjuurituorejuustoon.
* Voit käyttää lohen asemesta täytteeseen 1-2 tölkkiä valutettua ja haarukalla hienonnettua tonnikalaa
* Voit valmistaa taikinasta myös yhden suuren piirakan. Levitä pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm). Kaada täyte syvennykseen. Paista piirakka 200 asteessa uunin alaritilätasolla 30-35 minuuttia.


Lue myös:

    Uusimmat