Vinkkejä sokerikakkutaikinaan:
* Tarkista, että vatkauskulho ja vatkain ovat puhtaita ja kuivia
* Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita
* Vatkaa munasokerivaahtoa riittävän kauan. Vaahto on tarpeeksi kestävää kun sen väri vaalenee ja pinnassa pysyy hetken vatkaimella valutettu kuvio.
* Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää ne vaahtoon siivilöiden varovasti sekoittaen.
* Voitele vuoka huolellisesti
Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl persikoiden lientä sitruunamehulla terästettynä
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g mustaherukoita
2 rkl mustaherukkamehua
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
100 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa