25.03.02 Pääsiäisleivokset

Vinkkejä sokerikakkutaikinaan:

* Tarkista, että vatkauskulho ja vatkain ovat puhtaita ja kuivia
* Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita
* Vatkaa munasokerivaahtoa riittävän kauan. Vaahto on tarpeeksi kestävää kun sen väri vaalenee ja pinnassa pysyy hetken vatkaimella valutettu kuvio.
* Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää ne vaahtoon siivilöiden varovasti sekoittaen.
* Voitele vuoka huolellisesti


Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl persikoiden lientä sitruunamehulla terästettynä

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g mustaherukoita
2 rkl mustaherukkamehua
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
100 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 dl mustaherukkahyytelöä
suklaalastuja

Valmista pohja:
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat aineet samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan Kostuta pohjat sitruunamehulla terästetyllä säilykepersikoiden liemellä.

Valmista täyte:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Valuta mustaherukat ja säästä mehu. Soseuta marjat ja vaahdota kerma. Lisää tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri ja mustaherukkasose. Yhdistä tuorejuustoseos varovasti nostellen kermavaahtoon. Liuota liivatelehdet kiehuvaan mustaherukkamehuun ja sekoita tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhan koko ajan varovasti sekoittaen.

Levitä täyte toiselle pohjalle. Nosta toinen pohja päälle. Peitä kevyesti kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Paloittele 12 leivokseksi.

Sekoita tuorejuusto, vaahdotettu kerma ja sokeri. Jaa jokaiselle leivokselle tasaisesti nokare kerma-tuorejuustovaahtoa. Laita silmäksi teelusikallinen mustaherukkahyytelöä. Koristele persikan paloilla, sitruunamelissalla ja suklaalastuilla.

Sekoita tuorejuusto, vaahdotettu kerma ja sokeri. Jaa jokaiselle leivokselle tasaisesti nokare kerma-tuorejuustovaahtoa. Laita silmäksi teelusikallinen mustaherukkahyytelöä. Koristele persikan paloilla, sitruunamelissalla tai suklaalastuilla.

Lue myös:

    Uusimmat