24.8. Kuhaa Walewska

  • 700 g kuhafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • Kastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munan keltuainen
  • valkopippuria ja suolaa

Voitele uunivuoka ja aseta kuhafileet siihen. Kaada päälle viini sekä kalaliemi. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 200°C uunissa 15 minuutin ajan.

Kaada vuoassa oleva kuuma kalaliemi kattilaan ja keitä sitä muutaman minuutin ajan. Pidä samalla kala lämpimänä folion alla. Sulata voi eri kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää kalaliemi sekä kerma ja keitä n. 3 minuuttia. Ota kastike liedeltä, anna hetki jäähtyä ja lisää keltuainen joukkoon hyvin sekoittaen. Mausta maun mukaan.

Valmista perinteinen perunamuhennos johon lisäät 2 kananmunan keltuaista. Pursota muusi ruusukkeiksi uunivuoan reunoille, nosta kuhafileet keskelle, kaada saostunut kastike päälle ja gratinoi 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat