Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

24.10.2003 Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaiseen tapaan

Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittain
Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittainCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 24.10.2003 13:06

1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 chilipalko
3 rosmariininoksaa
2 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa

Pese simpukat juoksevan veden alla ja poista "parta". Poista kuolleet simpukat joukosta, eli rikkonaiset tai auenneet. Poista siemenet chilistä ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi, kuori ja viipaloi myös salotit ja valkosipulit. Kuumenna reilun kokoisessa, kannellisessa kasarissa öljy ja lisää chili ja sipulit sekä rosmariinin oksat. Anna kiehua hetken aikaa öljyssä ja lisää sitten valkoviini ja ripaus suolaa. Anna kiehahtaa ja lisää sitten simpukat. Peitä kannella ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 2-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat kaikki auenneet. Tarjoile liemen kanssa syvältä lautaselta tuoreen, rapeakuorisen leivän kera. Jos joukossa on simpukoita, jotka eivät ole auenneet niin heitä pois.

Maksaa venetsialaiseen tapaan Fegato alla veneziana

500 g vasikan tai naudan maksaa
300 g kuorittua sipulia
50 g voita
1 dl valkoviiniä
1 pieni puntti persiljaa
öljyä paistamiseen
puolikas sitruuna
vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria

Poista kalvot maksasta ja leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipulit ja leikkaa ne myös aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja mausta sekä jauhota maksat kevyesti. Kuumenna öljy ja paista maksat nopeasti molemmin puolin rapeaksi. Nosta maksat sitten tarjoiluvadille odottamaan. Lisää pannuun voi ja paista sipuleita kevyesti hetki, lisää sitten valkoviini ja raasta hieman sitruunan kuorta joukkoon. Lisää myös pari tippaa sitruunan mehua. Anna hautua hetki ja lisää runsaasti hienonnettua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä nopeasi ja kaada maksojen päälle. Lisäkkeeksi sopii esim. riisi tai pasta.

Juomaksi sopii molemmille annoksille paikallinen viini. Soave Classico Superiore, nro 8282 hinta 8,87 euroa.



Lisää aiheesta:

Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"? Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunSorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossaMiksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittääViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:11
    Sanonnat

    Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"?

  • 14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • 11:26
    Suun terveys

    Sorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"

  • 08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa

  • 06:41
    Ihminen

    Miksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittää