230-kiloinen urheilulegenda Akebono on kuollut

Yhdysvaltalaissyntyinen sumopainin suurmestari Akebono on kuollut 54-vuotiaana.

Havaijilla syntynyt ja alun perin nimellä Chad Rowan tunnettu Akebono nousi 1990-luvulla yhdeksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä sumopainijoista ja saavutti vuonna 1993 suurmestarin arvon ensimmäisenä Japanin ulkopuolella syntyneenä sumopainijana.

Akebono sai Japanin kansalaisuuden vuonna 1996 ja lopetti aktiiviuransa vuonna 2001. Uutistoimisto Kyodon mukaan Akebono kärsi sydämen vajaatoiminnasta ja menehtyi huhtikuun alussa.

Yli kaksimetrinen ja sumopainiurallaan yli 230 kiloa painanut Akebono muistetaan erityisesti otteluistaan Takanohanaa ja Wakanohanaa vastaan, jotka kuuluvat maineikkaaseen sumopainisukuun. Akebonon ja suurmestareiksi nousseiden veljesten väliset ottelut kasvattivat runsaasti sumopainin suosiota.

Yhdysvaltain Japanin-suurlähettilään Rahm Emanuelin mukaan Akebono oli rakentamassa siltaa Yhdysvaltojen ja Japanin välille.

– Hän vahvisti urheilun kautta Yhdysvaltojen ja uuden kotimaansa välisiä kulttuurisia siteitä Japanissa viettämänsä 35 vuoden aikana, Emanuel sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat