23.3. Lohi-mozzarellanyyttejä, tilliöljyä ja tuorepastaa

  • 700 g ruodotonta lohifileetä
  • 150-200 g mozzarellajuustoa (buffala)
  • 2 dl tuoretta tilliä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 2 pkt tuorepastaa (esim. tagliatellea)

Leikkaa lohifilee ohuiksi leveiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet pippurilla ja suolalla. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Täytä lohiviipaleet juustolla ja taita kahtia. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla. Grillaa parilalla muutama minuutti molemmilta puolilta. Laita tilli monitoimikoneeseen, lisää ripaus karkeaa suolaa ja öljy. Anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Pirskottele öljyä lautaselle lohinyyttien päälle. Keitä tuorepasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja sekoita loppu tilliöljy pastan joukkoon.

Resepti: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat