Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

23.2. Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

Julkaistu 23.02.2007 00:00

Intialainen naudanliha-kasvispata

  • 1 rkl ruokaöljyä tai maapähkinäöljyä
  • 300 g naudan paistisuikaleita
  • 2-3 rkl garam masalaa
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • 250 g tuoretta pinaattia ruodittuna tai vastaava määrä pakastepinaattia
  • 5 keitettyä perunaa paloina
  • 2 keitettyä porkkanaa paloina
  • suolaa
  • tuoretta korinateria

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää paistisuikaleet ja ruskista ne hyvin. Lisää garam masala, chili ja hienonnettu sipuli. Laske lämpöä ja sekoittele muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, pyöräytä kerran kaksi ja lisää pinaatti. Anna pinaatin "rentoutua" ja lisää sitten peruna- ja porkkanapalat. Mausta suolalla, kuumenna ja tarjoile. Tarjoile padan kanssa suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.

Halvajäädyke

  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
  • 150 g halvaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, kermavaahto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma. Murenna halva ja hienonna pähkinöitä veitsellä. Sekoita ne kermaseoksen joukkoon. Kaada seos pakkasen kestävään pitkän omaiseen vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile valmiin kuumennetun kinuskikastikkeen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:02
      Halpa vs. kallis

      Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

    • 17:32
      Influenssa

      THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

    • 16:45
      Nuoret

      Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

    • 15:34
      Leivonta

      Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

    • 14:02
      Luonto ja eläimet

      Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta