23.2. Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

Intialainen naudanliha-kasvispata

  • 1 rkl ruokaöljyä tai maapähkinäöljyä
  • 300 g naudan paistisuikaleita
  • 2-3 rkl garam masalaa
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • 250 g tuoretta pinaattia ruodittuna tai vastaava määrä pakastepinaattia
  • 5 keitettyä perunaa paloina
  • 2 keitettyä porkkanaa paloina
  • suolaa
  • tuoretta korinateria

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää paistisuikaleet ja ruskista ne hyvin. Lisää garam masala, chili ja hienonnettu sipuli. Laske lämpöä ja sekoittele muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, pyöräytä kerran kaksi ja lisää pinaatti. Anna pinaatin "rentoutua" ja lisää sitten peruna- ja porkkanapalat. Mausta suolalla, kuumenna ja tarjoile. Tarjoile padan kanssa suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.

Halvajäädyke

  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 150 g halvaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, kermavaahto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma. Murenna halva ja hienonna pähkinöitä veitsellä. Sekoita ne kermaseoksen joukkoon. Kaada seos pakkasen kestävään pitkän omaiseen vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile valmiin kuumennetun kinuskikastikkeen kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat