Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

23.2. Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

Julkaistu 23.02.2007 00:00

Intialainen naudanliha-kasvispata

  • 1 rkl ruokaöljyä tai maapähkinäöljyä
  • 300 g naudan paistisuikaleita
  • 2-3 rkl garam masalaa
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • 250 g tuoretta pinaattia ruodittuna tai vastaava määrä pakastepinaattia
  • 5 keitettyä perunaa paloina
  • 2 keitettyä porkkanaa paloina
  • suolaa
  • tuoretta korinateria

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää paistisuikaleet ja ruskista ne hyvin. Lisää garam masala, chili ja hienonnettu sipuli. Laske lämpöä ja sekoittele muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, pyöräytä kerran kaksi ja lisää pinaatti. Anna pinaatin "rentoutua" ja lisää sitten peruna- ja porkkanapalat. Mausta suolalla, kuumenna ja tarjoile. Tarjoile padan kanssa suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.

Halvajäädyke

  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
  • 150 g halvaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, kermavaahto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma. Murenna halva ja hienonna pähkinöitä veitsellä. Sekoita ne kermaseoksen joukkoon. Kaada seos pakkasen kestävään pitkän omaiseen vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile valmiin kuumennetun kinuskikastikkeen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistäYksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:16
      Sauna

      Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"

    • 17:48
      Takaisinvedot

      Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistä

    • 16:45
      Ruoka

      Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

    • 15:05
      Painonhallinta

      Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

    • 12:58
      Ruoka

      Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä