Andalusialainen tomaattikeitto
- 1 l paseerattua tomaattia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl pitkäjyväistäriisiä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl timjamia
- 2 persiljan oksaa
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 5 dl kanalientä
- 1 paprika
- 1 pss pakastemaissia
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
- ruokaöljyä
Lohko tomaatit ja poista vihreä kanta. Hienonna sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja pyörittele kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää tomaattipyree, timjami, persiljan oksa ja laakerinlehti. Hauduta hetki. Lisää myös paseerattu tomaatti ja ripottele sekaan vehnäjauhot sekä sokeri. Kaada kattilaan kanaliemi. Hauduta n. 20 minuuttia ja poista persiljan oksa sekä laakerinlehti. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää se sekä maissi kattilaan. Lisää myös sitruunamehu sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Hauduta vielä 10-15 minuuttia ja tarkista maku.