22.5.2003 Tomaattikeitto ja tomaatti-vuohenjuustosalaatti
Ruokaosuudessa vieraillaan Fujizu-veneessä Koivusaaressa Helsingin edustalla. Tiia Koskimies valmistaa veneen keittiössä eli pentrissä tomaattikeittoa ja tomaatti-vuohenjuustosalaattia sekä kertoo kirjoittamastaan Venekokin käsikirjasta, jossa on paljon tietoa venekokeille ja retkeilijöille.
Tomaattikeitto
7-8 kypsää tomattia
liraus öljyä
2 sipulia
1-2 porkkanaa
(2-3 jauhoista perunaa tai) muutama rkl perunahiutaleita
5-7 dl vettä
2-3 tl kasvisliemijauhetta
Provancen yrttimaustetta
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
fetajuustokuutioita tai pieniä mozzarellapalloja
basilikaa
1. Poista tomaateista kuoret ja kannat. Kalttaa tomaatit kuumassa vedessä eli tee kuoreen ristiviilto, kasta kiehuvaan veteen, nosta kylmään veteen ja vetäise kuori pois. Voit poistaa kuoren myös leikkaamalla. Halkaise tomaatti ensin ja poista kanta. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Poista siemenet. Paina tomaattia varovasti leikkuulautaa vasten, jotta saat kuoren suoraksi. Aseta veitsi kuoren ja lihan väliin. Leikkaa kuori pois lauta vasten. Paloittele tomattiliha.
2. Kuullota sipulit, porkkanakuutiot (ja perunalohkot, jos käytät niitä) öljytilkassa.
3. Lisää tomaattipalat, vesi ja liemijauhe tai -kuutio. Keitä täysin pehmeiksi. (kotona voi halutessasi soseuttaa keiton sauvasekoittimella).
4. Suurusta keitto perunahiutaleilla, jos et käytä perunaa. Mausta keitto. Voit valmistaa keiton myös säilyketomaateista.
5. Lisää keittolautaselle fetajuustokuutioita ja basilikasilppua. Tarjoa lisäksi leipää.
Värikäs tomatti-vuohenjuustosalaatti
keltaisia tomaatteja
punaisia tomaatteja
tilkka oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
(basilikaöljyä)
mustapippuria myllystä, suolaa
1 kiekko vuohenjuustoa (tyyppiä chevre) / ruokailija
basilikaa
1. Leikkaa vuohenjuustosta n.1 cm:n viipaleita.
2. Viipaloi tomaatit ja nosta ne annoslautasille. Pirskauta päälle vähän öljyä ja balsamiviinietikkaa sekä basilikaöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua hetki.
3. Kuumenna vuohenjuustokiekot pannulla kerran kääntäen ja nosta tomaattien päälle. Ripottele pinnalle silputtua basilikaa ja tarjoa heti.
Uusimmat
-
09:40
Päivi Räsänen homoseksuaaleja koskevan kirjoittelunsa oikeuskäsittelystä: Jatkan taistelua sananvapauden puolesta
-
09:17
Hyvinvointialueilla pulaa yliopistokoulutetuista ammattilaisista
-
09:11
Rasmus Ristolainen joutui leikkaukseen – edessä pitkä huili
-
09:11
Päivi Räsäsen kirjoitukset homoseksuaaleista korkeimman oikeuden arvioitavaksi
-
09:10
Viime vuonna kotimaassa matkailtiin toissa vuotta vähemmän – ulkomaille suunnattiin useammin
-
09:09
Tässä ovat uudet Selviytyjät Suomi -kisaajat
-
09:03
Elisa kohensi tulostaan alkuvuonna: Toimitusjohtaja näkee kasvun mahdollisuuksia Suomessa
-
09:02
Jaromir Jagr, 52, rikkoi käsittämättömän ennätyksen
-
09:00
MTV seuraa: Kroatian MM-ralli vauhtiin – sekoittaako jokerikortti heti pakkaa?
-
08:49
Mediatiedot: Yhdysvallat ei tukenut Israelin iskua Iraniin
-
08:46
Suoraa päätä hengenvaaraan – karmiva video Kroatian MM-rallista leviää
-
08:33
Alma Median tulos laski – presidentinvaaleista vain hetkellinen piristysruiske
-
08:32
Kadonnut koira löytyi järkyttävässä kunnossa Yhdysvalloissa, pelastettiin viime hetkellä – "En tiedä, miksi kukaan tekisi tällaista"
-
08:24
WP: Israelin viranomaislähde vahvistaa maan tehneen iskun Iraniin
-
08:23
Asiantuntijan mukaan sisältö, jota suomalaislapset näkevät sosiaalisessa mediassa, ei sovi edes iltauutisiin
-
08:15
Tässä ovat NHL:n pudotuspeliparit – suomalaistähdet haastavat hallitsevan mestarin
-
08:10
Tuntematon mies lausui Aarni Mikkolalle törkeät sanat uimahallissa
-
08:03
SM-liigan finaaleissa kutkuttava asetelma – Tappara jaksaa hämmästyttää Petteri Sihvosta: "Tolkun tuolla puolen"
-
08:01
Sotatieteiden tohtori Limnéll iskusta Iraniin: Koston kierre syvenee
-
07:46
Nurmikko syttyi palamaan kesken F1-harjoitusten – yllätysnimi piti kovinta vauhtia
-
Lataa lisää