21.9. Suklaakeksit ja tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Chocolate Chip Cookies

  • (n. 30 isoa keksiä)
  • 250 g voita tai margariinia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 250 g karkeaksi rouhittua suklaata
  • (sekä tummaa että valkoista suklaata)
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • (aprikoosia ja/tai papaijaa)

Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat. Sekoita vaniljasokeri, suola, leivinjauhe sekä muut mausteet jauhoihin. Yhdistä jauhot ja voi-sokeriseos. Lisää lopuksi suklaarouhe. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista keksejä 200-225 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Keksit ovat uunista otettaessa sisältä löysiä, mutta niin kuuluu olla. Anna jäähtyä leivinpaperilla ennen kuin yrität irroittaa niitä.

Resepti: Gitte Laurell

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

  • n. 250 g valmista voitaikinaa
  • 6-8 tomaattia
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • n. 200 g vuohenjuustoa
  • 2 prk kevytkermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (tuoretta basilikaa)

Vuoraa irtopohjavuoka voitaikinalla. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto sekä hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lado tomaattiviipaleet ja vuohenjuusto limittäin voitaikinalle ja ripottele väliin aurinkokuivattuja tomaatteja. Sekoita kermaviili ja kananmunat ja mausta seos suolalla, pippurilla, oreganolla ja basilikalla. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 min.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat