Julkaistu 21.04.2004 06:00(Päivitetty 21.04.2004 14:33)
Ahvenenmaan pannukakkuCopyright MTV Oy 2004
Ahvenanmaan pannukakku
6 kananmunaa
0,5-1 tl suolaa
2-3 rkl hunajaa
3 dl vehnäjauhoja
4-5 dl riisi- tai mannapuuroa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 l maitoa
Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai –pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.
Luumukiisseli:
200 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
sokeria tai hunajaa
3 rkl perunajauhoja
appelsiinimehua
Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa.