Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

21.4 2004 Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli

Julkaistu 21.04.2004 06:00(Päivitetty 21.04.2004 14:33)

Ahvenenmaan pannukakku

Ahvenenmaan pannukakkuCopyright MTV Oy 2004

Ahvenanmaan pannukakku

  • 6 kananmunaa
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl riisi- tai mannapuuroa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 l maitoa

Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai –pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.

Luumukiisseli:

  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 l vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • sokeria tai hunajaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • appelsiinimehua

Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lisää aiheesta:

Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat"Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiänLaaja raportti paljastaa kuolonkolareiden syyt – "Nopeusrajoituksen noudattaminen ei takaa turvallisuutta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:07
    Varhaiskasvatus

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

  • Eilen18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • Eilen13:31
    Liikennevalvonta

    Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat

  • Eilen09:50
    Ruokakauppa

    "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän