Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

21.4 2004 Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli

Julkaistu 21.04.2004 06:00(Päivitetty 21.04.2004 14:33)

Ahvenenmaan pannukakkuAhvenenmaan pannukakkuCopyright MTV Oy 2004

Ahvenanmaan pannukakku

  • 6 kananmunaa
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl riisi- tai mannapuuroa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 l maitoa

Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai –pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.

Luumukiisseli:

  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 l vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • sokeria tai hunajaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • appelsiinimehua

Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lisää aiheesta:

Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä" Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää