21.4 2004 Ahvenanmaan pannukakku ja luumukiisseli

Ahvenenmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

  • 6 kananmunaa
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl riisi- tai mannapuuroa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 l maitoa

Vatkaa kananmunat, hunaja, suola, kardemumma ja kaneli sekaisin ja lisää sitten vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen lopuksi puuro sekä maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai –pannuun ja paista 220 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile luumukiisselin ja vaniljasokerilla maustetun kermaviilin kera.

Luumukiisseli:

  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 l vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • sokeria tai hunajaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • appelsiinimehua

Mittaa kattilaan luumut, vesi, kaneli ja vaniljatanko sekä sokeri ja keitä niitä n. 15 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada seos kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja nosta pois maustetangot. Mausta kiisseli appelsiinimehulla ja tarjoile pannukakun kanssa.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja