21.11. Puolukkaresepti-kilpailun voittaja: Puolukka-valkosuklaakakku

Puolukka-kinuskipulla

Valmista normaali pullataikina ja kauli se ohueksi levyksi. Kaada päälle reilusti valmista kinuskikastiketta ja puolukoita. Kierrä tiukaksi rullaksi.

Leikkaa viipaleiksi ja nosta viipaleet leikkauspinta alas päin. Tai leikkaa rullaan viillot parin sentin välein melkein pohjaan ja siirrä joka toista viipaletta toiseen suuntaan ja toista toiseen.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pikkupullia 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia tai pitkoa 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Puolukka-valkosuklaakakku

  • pohja:
  • 1 kananmuna
  • 2 valkuaista
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • täyte:
  • 2 valkuaista
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 dl rahkaa
  • 5 liivatetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl puolukoita
  • päällys:
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • koristeluun:
  • valkosuklaata 1 rkl
  • tomusokeria
  • puolukoita

Vatkaa muna ja valkuaiset sekä sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Kaada taikina 17-20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Jäähdytä pohja hyvin paiston jälkeen.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja rahka.

Liota liivatteita 10 minuuttia, liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita mukaan puolukat ja kaada täyte pohjan päälle.

Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kun kakku on hyytynyt, valmista päällys. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota kerma ja ranskankerma ja yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää sulatettu suklaa seokseen ja sekoita varovasti.

Poista kelmu kakun päältä ja kaada pinnalle suklaa-kermaseos. Anna kakun olla taas viileässä pari tuntia.

Koristele rouhitulla suklaalla ja puolukoilla.

Resepti: Henna Nokelainen

Lue myös:

    Uusimmat