Poliisi otti Myyrmäen turma-auton kuljettajan kiinni rikoksesta epäiltynä – 20-vuotiaan miehen ruumis löydettiin auton alta

Uusi käänne Myyrmäen kuolonturmassa – Rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 3:36
Uusi käänne Myyrmäen kuolonturmassa – Rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään.

Poliisi löysi 20-vuotiaan miehen ruumiin penkkaan ajetun auton alta Vantaalla. Poliisi on tavoittanut auton omistajan ja tutkii asiaa tappona.

Poliisi sai noin kello yhden aikaan yöllä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Vantaan Myyrmäen Ruukuntekijäntiellä. Onnettomuuspaikalta löydettiin penkkaan ajettu auto ja auton alta 20-vuotiaan miehen ruumis. 

– Poliisin partio sai tehtävän kohteeseen 8.12. noin kello 01.10. Tehtävälle osallistui useita poliisin, pelastuslaitoksen ja sairaanhoidon yksiköitä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä poliisin tiedotteessa.

Poliisin päätelmien mukaan henkilöauto oli ajautunut tilanteessa ulos tieltä ja osunut kylki edellä Ruukuntekijäntiellä sijaitsevan pysäköintihallin seinään. 

Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä 0:40
Tältä turmapaikalla Vantaan Myyrmäessä näyttää.

Nuori mies päätyi auton alle ilmeisesti samassa rytäkässä. Mies löydettiin auton vasemman kyljen alta ja todettiin heti löydettäessä kuolleeksi.

Poliisi pitää mahdollisena, että kyse ei ole puhtaasta onnettomuudesta. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä tappona, mutta muutkin vaihtoehdot ovat poliisin mukaan auki.

Tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille, että poliisi tavoitti auton omistajan iltapäivän aikana. 

Nyt poliisi selvittää, kuka auton ratissa on ollut onnettomuuden aikaan.

Poliisi kertoi 8. joulukuuta 2023 kello kuuden aikaan illalla tavoittaneensa Myyrmäen tapahtumiin liittyvän auton kuljettajan ja ottanut tämän kiinni rikoksesta epäiltynä. Tutkinta etenee muun muassa henkilön kuulustelulla, ja rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Poliisin mukaan tahallisuuden mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Poliisi tiedottaa lisää tutkinnan edetessä.

Tutkinta etenee

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Auto henkirikosten tekovälineenä - näistä syistä teon tahallisuus on vaikea näyttää oikeudessa 12:01
Auto henkirikosten tekovälineenä oli Rikospaikan aiheena 29. marraskuuta – näistä syistä teon tahallisuus on vaikea näyttää oikeudessa

Auton kuljettajaa etsittiin jo yöllä koirien ja poliisipartioiden voimin tapahtumapaikan ympäristöstä, mutta tuloksetta. Jämsä ei kerro, piilotteliko auton omistaja virkavallalta.

Poliisi on myös puhuttanut kahta todistajaa, mutta kumpikaan ei nähnyt varsinaista onnettomuutta.

– Kaikki tapahtumaa liittyvät tiedot ja silminnäkijähavainnot ovat poliisille tärkeitä. Tiedot pyydämme ilmoittamaan virka-aikana poliisin numeroon 050-399-9026, Jämsä kehottaa.

Lue myös:

    Uusimmat