2-vuotiaan tytön kuolema järkyttää Serbiassa – yksi poliisin pidättämistä epäillyistä kuoli yllättäen

2-vuotiaan Danka Ilicin kuolema on järkyttänyt Serbiassa, kertoo uutiskanava BBC. Barrons-median mukaan yksi tapaukseen liittyvistä epäillyistä kuoli poliisin sellissä.

Taapero katosi 26. maaliskuuta ollessaan leikkimässä isoisänsä luona. Katoaminen tapahtui Borin kaupungissa maan itäosassa.

Dankan tapausta on seurattu laajalti paikallisissa medioissa. 

Kiivaiden etsintöjen jälkeen torstaina poliisi kertoi, että tyttö kuoli jäätyään auton alle.

Kaksi pääepäiltyä pidätetty

Kaksi miestä pidätettiin epäiltynä murhasta, kertoo BBC. Poliisin mukaan he ovat tunnustaneet, että heidän autonsa osui Dankaan.

He eivät kuitenkaan hälyttäneet apua. Sen sijaan he ilmeisesti olettivat, että Danka oli kuollut. He ottivat tytön auton kyytiin ja ajoivat pois paikalta.

Miesten toiminnasta kohtalokkaan törmäyksen jälkeen on tullut julkisuuteen muutakin tietoa. BBC:n mukaan Dankan isä olisi muun muassa pysäyttänyt miehet ja kysynyt, ovatko he nähneet hänen tytärtään. Miehet olivat vastanneet kieltävästi, vaikka tyttö oli ollut heidän kyydissään.

Viranomaisten selvityksessä on, olisiko tyttö voinut selvitä hengissä törmäyksestä. Kun miesten liikkeitä on analysoitu, on käynyt ilmi, että tapahtumahetkellä heidän vauhtinsa oli vain noin 20 kilometriä tunnissa.

Ruumis kateissa

Poliisi on etsinyt Dankan ruumista läheiseltä kaatopaikalta. Serbian sisäministeri Bratislav Gasicin mukaan viranomaisilla on tieto siitä, että toinen epäillyistä olisi siirtänyt tytön ruumiin toiseen paikkaan. Hän sanoi lisäksi, että miehet syyttävät teosta toisiaan.

Lauántaina Serbian poliisi kertoi pidättäneensä kaksi muutakin henkilöä, joiden epäillään auttaneen toista pääepäillyistä siirtämään ruumista. Seuraavana päivänä poliisi kertoi toisen avunannosta epäillyistä kuolleen ollessaan pidätettynä. 

Poliisin lausunnon mukaan 40-vuotias epäilty, josta Barrons-media käyttää nimitystä D.D., kuoli varhain sunnuntaiaamuna sairastuttuaan. Tarkemmin ei kerrota, millaisesta sairastumisesta oli kyse.

– Poliisien ja lääkärien oikea-aikaisista reaktioista huolimatta hän menehtyi. Kuolemansyytutkija totesi, että kuolema oli luonnollinen, kertoo lausunto.

Dankan ruumiin etsinnät jatkuvat edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat